Çatı Üzeri 500 kW Güneş Enerji Santrali ...
 
güneş enerjisi / solar energy
 

 

Tekno Ray Solar, İlk Çatı Üzeri Güneş Enerji Santralini Kahramanmaraş ta Açtı

Toplamda 23 MEGAVATLIK Sözleşmeye İmza Atarak Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sektörünün En Büyük Firması Haline Gelen Tekno Ray Solar, İlk Çatı Üzeri Güneş Enerji Santralini Kahramanmaraş ta Açtı.

 

Fotovoltaik Güneş Enerjisi Sektörünün en önemli oyuncusu olan Tekno Ray Solar, Kahramanmaraş-Karacasu daki 500 kWp kapasiteli ilk çatı üzeri güneş enerji santralini 06 Aralık 2013 tarihi itibariyle devreye aldı. Bölgenin en önemli tekstil fabrikalarından biri olan Kırteks Tekstil, elektriğinin tamamını güneş enerjisi sistemi üzerinden sağlıyor.

 

Kahramanmaraş - Karacasu da bulunan ve bölgenin en önemli tekstil fabrikalarından biri olan Kırteks Tekstil, toplamda 4000 m2 lik alana kurulan ve 500 kWp kapasiteli çatı üzeri güneş enerji santrali ile elektriğinin tamamını fotovoltaik güneş enerjisi sistemi üzerinden sağlıyor. Tekno Ray Solar projenin ilk izinlerinin alınmasından satın alma, teşvik ve gümrükleme işlemlerine, çatı üzeri statik hesaplamalarından elektrik sayacının çalıştırılmasına kadar projenin her sürecini üstlenerek bir ilke imza attı.

 

Yenilenebilir ve sınırsız enerji kaynağı güneş enerjisinin, teknolojik alt yapı ve Tekno Ray Solar ın uzman tasarım ekibiyle birleştiği bu proje ile yıllık ortalama 300 ton CO2 salınımının engellenmesi hedefleniyor.

 

Hali hazırda devam etmekte olan ve peyderpey işletmeye alınacak zemine monte ve çatı sistemlerine ait güneş enerjisi santralleriyle sektördeki birçok ilki müşterilerine sunmayı planlayan Tekno Ray Solar, gerek yatırımcılara gerekse işletme sahiplerine büyük avantajlar sağlamayı hedefliyor. En kaliteli santraller, en iyi ürünler ve en verimli tasarım stratejisiyle yola çıkan Tekno Ray Solar, Türkiye nin her noktasında hizmet verebilen deneyimli kadrosu ile satış sonrası hizmet desteğini de sağlıyor.

 

Kahramanmaraş ın ilk fotovoltaik güneş enerjisi santralinin açılışında konuşan Tekno Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Altay Coşkunoğlu "Kırteks Tekstil kurmuş olduğu bu Güneş Enerjisi Santrali sayesinde yıllık ortalama 300 ton CO2 salınımını engellemiş olacak ve 1200 ağacın hayatta kalmasını sağlayacak. Daha da çarpıcı bir örnek vermek gerekirse bu tesisin 1 senelik elektrik üretimi ile engellediği CO2 salınımı miktarı, motorlu bir aracın dünya çevresinde 42 kere dolaşmasıyla ortaya çıkan zehirli gaza eş değerdir. Avrupa nın güneş ışınım zenginliği açısından 1 numaralı ülkesi olan Türkiye de gerek ekonomiye gerekse doğaya fayda sağlayabilmek adına güneşten yararlanmamız gerektiğine inanıyoruz." dedi.

 

Toplamda 200 Megavatın üzerinde güneş enerjisi santral proje tecrübesi ile Avrupa nın en güvenilir firmalarından biri olan Enerray S.p.A ve 25 yılı aşkın süredir birçok sektörde lider olan Tekno Şirketler Grubu ortaklığıyla faaliyetlerine başlayan Tekno Ray Solar, anahtar teslimi tüm zemine monte ve çatı sistemleri projelerinde 25 yıl garanti sözünün altına da imza atıyor.

Basın Bülteni -DirectFN Haber Merkezi-

http://finans.zaman.com.tr

09.12.2013

 

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: