Çatı üzeri 500 kWp güneş enerjisi santrali ...
 
güneş enerjisi / solar energy
 

 

Türkiye’nin en büyük çatı sistemi kurulumu tamamlandı

Asunim; Türkiye nin en büyük çatı üzeri güneş enerjisi santralini devreye alıyor.

 

Asunim Türkiye; Adana nın Seyhan ilçesinde 500kWp güce sahip Türkiye nin en büyük çatı sisteminin kurulumunu tamamladı. Asunim Türkiye nin en büyük çatı üzeri güneş enerjisi santralini devreye alıyor.

 

Dünya çapında 150MW’a varan referansa sahip “Grupo Asunim” bünyesinde, geçtiğimiz sene Ankara’da faaliyetlerine başlayan Asunim Türkiye; Adana’nın Seyhan ilçesinde 500kWp güce sahip Türkiye’nin en büyük çatı sisteminin kurulumunu tamamladı. Devreye alınan sistem, ülkemiz kumaş ihracatında önemli bir paya sahip olan Kıvanç Tekstil A.Ş.’nin fabrika çatısına kuruldu. Sistemden elde edilen elektrik, Avrupa’nın onlarca ülkesine ihraç edilen Türk malı kumaşlarının üretimindeki elektrik ihtiyacını karşılayacak.

 

Türkiye’de güneşten elektrik üretmek için yapılan ilk başvurunun sahibi olan Kıvanç Tekstil’in onlarca şirket arasından Asunim’i seçmesi nedeniyle teşekkür ederek konuşmasına başlayan Asunim Türkiye Genel Müdürü Umut Gürbüz; sektördeki 12 yıllık deneyimleri ile elde ettikleri know-how ve tecrübeyi, en uygun koşul ve fiyatlar ile Türk yatırımcılarına sunduklarını belirtti. Kurulumu tamamlanan sistemde, 3 adet farklı tipte çatının bir arada bulunduğunu söyleyen ve ülkemizde güneş enerjisi sektöründeki tecrübe eksikliğine dikkat çeken Umut Gürbüz şöyle devam etti:

 

“Güneş enerjisi projelerindeki bilgi ve deneyim eksikliği sebebiyle ortaya çıkan küçük hatalar olumsuz büyük sonuçlara neden olmakta ve yatırımların geri dönüşümünü etkilemektedir. Bizler Asunim olarak, tüm dünyada, yıllardır çok karmaşık ve zor sistemleri başarı ile tasarlayıp tamamladık ve bu tip küçük hataların ne denli can alıcı olduğunu çok iyi bilmekteyiz.“

 

Asunim’in kurduğu tüm sistemlerin Avrupa’da bulunan uzman mühendisler tarafından projelendirilip, yine Avrupa’dan gelen teknikerler eşliğinde kurulumunun yapıldığının altını çizen Gürbüz sözlerini şöyle sürdürdü “Yıllardır birlikte çalıştığımız onlarca marka ve model arasından titizlikle, yatırımın yapılacağı bölgeye en uygun ürünleri seçiyor, sisteme özel tasarım ve entegrasyonu tüm detayları dikkate alarak yapıyor böylelikle Avrupa standartlarını ülkemize getirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

 

Türkiye’nin dört bir yanından çok yoğun bir talep ile karşılaştıklarını ve talebe yetişmekte zorlandıklarını söyleyen Umut Gürbüz, önümüzdeki aylarda 3 adet sistemin daha kurulumuna başlayacaklarını belirterek şöyle devam etti:

 

“Kıvanç Tekstil gibi ülkemizin büyümekte olan, vizyon sahibi ve birçok yeniliğe imza atan güzide kuruluşuna bu hizmeti vermekten büyük mutluluk duyuyoruz ve kendilerine bizlere olan güvenlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu proje tüm Türkiye’ye örnek teşkil edeceği gibi, ülkemizin enerji bağımlılığını azaltıp, ihracatımıza da katkıda bulunacaktır.”

 

Kıvanç Tekstil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kıvanç ise; Güneş enerjisi yatırımı kararı almalarındaki en büyük etkenlerin önümüzdeki 25 sene boyunca ortaya çıkacak elektrik fiyatlarındaki artıştan etkilenmemek, fabrikanın enerji ihtiyacını temiz bir enerji kaynağı olan güneş enerjisi ile karşılamak ve çevre işletmelere örnek olmak olduğunu söyledi. Kıvanç; Asunim ile çalışmaktan mutluluk duyduklarını ve Asunim’in tüm süreci büyük bir hassasiyet ve özen ile tamamladığını söyledi. Asunim mühendislerinin Avrupa’dan bizzat sahaya gelerek sistemin kurulum ve denetimini son teknoloji ürünü araç ve programlarla yaptığını belirten Mehmet Kıvanç; Asunim’in son derece profesyonel bir hizmet sunduğunu belirtti.

 

“Tekstilin yanı sıra enerji sektöründe yaptığımız atılımlara, Hidroelektrik ve Doğalgaz çevrim santrallerinden sonra bir yenisini eklemiş bulunmaktayız. Türkiye’nin en büyük çatı üzerine kurulu sistemi olması da bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Güneş enerjisi dahil olmak üzere, tüm enerji yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.”

 

Asunim tarafından 12.000m²’lik bir alanda kurulumu tamamlanan güneş enerjisi santralinde, 3840 adet güneş paneli ve 40 adet Fronius marka solar inverter kullanılıyor. 30 senelere varan üretim ömrü bulunan sistem, yılda 653.000kg’lık karbondioksit gazı salınımını önleyerek çevreye katkıda bulunacak. Çevreye katkının yanı sıra, sistem, 30 senelik kullanım ömrü boyunca yaklaşık €2.1 milyon euroluk da elektrik tasarrufu sağlayacak.

 

Firma hakkında;

Grupo Asunim farklı pazarlarda güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren birden fazla şirketin birleşmesi ile kurulmuştur. Asunim fotovoltaik güneş enerjisi alanında uzman olup; 2005 yılından bu yana uluslararası düzeyde EPC (anahtar teslimi sistem kurulumu), proje geliştirme, danışmanlık ve distribütörlük hizmetleri vermektedir. Grupo Asunim Portekiz, İspanya, İngiltere, Türkiye ve Şili’deki ofisleri ile yukarıdaki alanlarda hizmet vermektedir.

 

Dünya çapında 150MW’Lara varan referansları ve uluslararası düzeyde sahip olduğu tecrübeli kadro ile Asunim, güncel ve gelecekte ortaya çıkacak enerji ihtiyacını güneş enerjisi ile en verimli şekilde karşılamayı hedefler.

www.guneshaber.net

09.07.2013

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: