Güneş enerjisine dayalı lisans başvuruları için son hazırlıklar ...
 
rüzgar enerjisi / güneş enerjisi
 

 

Enerji yatırımında sona gelindi

Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklarındaki payını artırmak amacıyla Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 10-14 Haziran da kabul edilecek güneş enerjisine dayalı lisans başvuruları için son hazırlıklarını yapıyor.  Bu kapsamda kurum, Güneş Enerjisine Dayalı Lisans Başvurularında İstenecek Bilgi ve Belgeler Listesi ni güncelledi. Buna göre yeni lisans kriterleri çerçevesinde üretim tesisinin kurulu gücü 50 megavatın üzerinde olamayacak. Her bir ölçüm istasyonu da sonuç raporu ile yalnızca bir santral sahası alanı için başvuru yapılabilecek.

 

Lisans başvurularında her bir megavatlık proje için azami olarak 20 dönüm santral sahası olması istenecek. Söz konusu alan sınırını aşan lisans başvuruları iade edilecek. Güneş enerjisine dayalı lisans başvurusunda bulunacak tüzel kişiler tarafından her bir tesisin bağlantı noktası için ilan edilen bölgelerden yalnızca bir bölge seçilecek.

 

Başvurularda, yatay yüzeye gelen yıllık toplam güneş radyasyonu alt sınır değerinin (1620 kWh/m2-yıl) sağlanamaması durumunda başvuru kabul edilmeyecek. Santral için proje geliştirilen arazinin, Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Arazi Toplulaştırmasına İlişkin Tüzük uyarınca mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileri, sulu tarım arazileri ve çevre arazilerde tarımsal kullanım bütünlüğünü bozan alanlarda, güneş enerjisine dayalı üretim tesisleri için lisans başvurusu alınmayacak. Proje sahasının anılan alanları kapsamadığına ilişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı veya bakanlığın il/ilçe müdürlüklerinden alınacak belge ibraz edilecek.

 

Başvuru sırasında ayrıca banka teminat mektubu sunulacak. Mektubun miktarı, başvuruya esas kurulu gücün 10 bin lira ile çarpılmasıyla hesaplanacak.

www.buyuyenturkiye.com

18.05.2013

 

 
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: