Türkiyede 600 MW lık potansiyel var ...
 
Yingli Solar
 

 

Güneş paneli üreticisi Çinli Yingli Solar, rotasını Türkiye’ye çevirdi

Çin’in en büyük güneş paneli üreticisi Yingli Solar’ın Başkanı Miamo “Türkiye’de 600 MV’lık potansiyel var, çeşitli projeler geliştirerek payımızı artıracağız” diye konuştu.

 

ABD ve Alman devlerinin Türkiye’de yenilenebilir enerji yatırım ve projelerindeki yarışa Çinliler de katıldı. Tüm dünyada 4.5 GW’tan fazla kurulu parkı ve 3.25 GW’lık üretim kapasitesiyle Çin’in birinci, dünyanın 3üncü büyük güneş paneli üreticisi Yingli Solar, rotasını Türkiye’ye çevirdi.

 

Geçen yıl İstanbul’da ofis açarak Türkiye’ye giren Çinli dev, ortak proje için düğmeye bastı. 16 bin çalışanı bulunan Yingli Solar’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Liansheng Miao, üretimlerinin yüzde 60ının Avrupa’ya, yüzde 12sinin ise Amerika kıtasına yönelik olduğunu kaydetti. Çin’de 4 tesisi bulunan firmanın dışa açılma politikası için düğmeye bastığını anlatan Miao, ‘ABD’ye yakın olması açısından Meksika, Avrupa pazarı için de Doğu Avrupa şu anda öne çıkan bölgeler. Yatırım planı yaparken üretime yönelik altyapı bizim için çok önemli. Yılda 600 MW’lık satış yapabilecek bir kapasite yatırım için önemli’”dedi. Yingli’nin proje üretiminin öncelikli olduğunu anlatan Miao, “Türkiye’de ortak proje üretimi en önemli önceliğimiz” dedi.

 

Üniversiteye Özel Proje

ÇİNLİ şirket, Türkiye’de Özyeğin Üniversitesi ile ilk projesine başladı. Kampusun elektrik ihtiyacını karşılayan güneş panellerini bu yıl tamamlayacaklarını kaydeden Yingli Solar Türkiye Genel Müdürü Uğur Kılıç, “Şu anda havaalanları, üniversiteler ve turizm tesislerindeki projeler için bir çalışma başlattık. Bazı inşaat şirketleriyle de görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

 

Çin’e inşaat ve gıda yatırımı yapılabilir

Çin Komünist Partisi’nin önemli isimlerinden biri olan Miamo, fabrikanın tüm çalışanları gibi mavi üniformayla çalışıyor. Miamo, Türkiye ofisinin açılışı için İstanbul’a da gelmiş. Miamo’ya Türkiye-Çin ilişkilerini sordum ve önerilerini aldım: Türkiye ve Çin ilişkileri hem tarihsel olarak hem de siyasi olarak pek olumlu değil. Ancak yeni yönetimimiz Çin’i büyütmek, halkımızın yaşam kalitesini artırmak istiyor. Türk şirketleri, burada özellikle gıda, inşaat ve tekstildeki fırsatlardan yararlanabilir. Artık Türklerin Çin’de yatırım yapması, ürün satması gerekiyor” dedi.

 

Dünya Kupası’nın sponsoru

YİNGLİ Solar, futbol sponsorluklarıyla dikkat çekiyor. Dünya Kupası’nın sponsorları arasında yer alan Yingli, faaliyet gösterdiği ülkelerde de spora destek oluyor. Bayern Münih’in premium ortağı olan şirket, Türkiye’de de çeşitli sponsorluklar yapmaya hazırlanıyor. Miamo, “Türkiye’de de spor olabilir başka alanlar olabilir sosyal sorumluluk anlayışımızı sürdüreceğiz” dedi. (enerjienstitüsü.com)

www.enerjiline.com

06.04.2013

 

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: