Çölde kurulacak dev güneş enerjisi santrali projesi için ...
 
güneş enerjisi / solar energy
 

 

Türkiye ye güneş kadar sıcak öneri

Tunus un Kebili ili valisi Habib Jeridi, çölde kurulacak dev güneş enerjisi santrali projesi için Türkiye den de yatırımcıları bekliyor. Jeridi Alıcısı hazır olan bir yatırım ama üretici yok. Bu noktada Türk yatırımcılardan destek bekliyoruz. Tunus Elektrik İşletmesi alacak ve dağıtacak hatta komşu ülkelere bile satacağız diye konuştu.

 

Güneş enerjisinin müşterisi hazır, üretici yok

Tunus un Libya ve Cezayir e sınırı olan en geniş ili Kebili, Türkiye de çok bilinmese de Sahra ve Hurma festivali gibi uluslararası iki meşhur festivale ev sahipliği yapıyor. Uçsuz bucaksız çölleri sınırlarında barındıran Kebili nin valisi Habib Jeridi, bu özelliklerine dikkat çekerek bölge üzerinde yürüttükleri çalışmalara dair bilgiler verdi. Bölgede kurulacak OSB lerden güneş enerjisi çalışmalarına kadar birçok proje hazırladıklarını belirten Jeridi, bu projeleri gerçekleştirmek için Türk yatırımcılara, proje geliştirmek için de Türk belediyelerine ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

 

Şehirlerine 23 yıllık Zeynel Abidin Bin Ali döneminde toplamda 85 milyon dolar yatırım yapıldığını ancak kendilerinin 2 yılda sadece altyapı için 35 milyon dolar yatırım yaptıklarını belirten Habib Jeridi, ülke ve bölge ekonomisini geliştirecek 3 OSB nin 5 yıl içerisinde tamamlanacağını ifade etti. OSB ler için doğacak enerji ihtiyacını güneş enerjisiyle karşılamak istediklerini söyleyen Jeridi Alıcısı hazır olan bir yatırım ama üretici yok. Bu noktada Türk yatırımcılardan destek bekliyoruz. Tunus Elektrik İşletmesi alacak ve dağıtacak hatta komşu ülkelere bile satacağız dedi. Her mevsim güneş alma oranının yüksek olduğunu belirten ve hiçbir şekilde üretim ve satma sıkıntısı yaşanmayacağını taahhüt etti.

 

ÇÖLE 8 BİN MEGAVAT ELEKTRİK LAZIM

Çölde 40 bin metrekarelik alanda yeni bir şehir kurduklarını ve bu şehrin 10 bin metrekarelik bölümünün ihtiyacını gidermek için 2 bin megavat elektriğe ihtiyaç olduğunu belirten Vali Jeridi, "Elektrik sadece evlerde ve sanayide değil çölde bulunan şehrimiz için çok önemli olan su sondajı ve petrol sondajı için de kullanılacak." dedi. Şehrin konum ve imkan açısından yatırımcıya her türlü imkanı sunduğunu da söyleyen Jeridi, en yakın havaalanının 70 kilometre, limanın 110 kilometre, Libya sınırının 150 kilometre olmasının yanında yatırımcıya her türlü kolaylık sağlanacağının garantisini vermelerinin de şehrin gelişmesi için önemli adımlar olduğunu sözlerine ekledi.

 

TÜRK KARDEŞ İSTİYORUZ

Osmanlı döneminde Tunus u yöneten Bey lerin Kebili ye de yönetici tayin ettiğini ifade eden Habib Jeridi, şehirde halen Türk kökenli vatandaşların bulunduğunu, genel olarak ülkede de bir Türkiye sevgisi olduğunu söyledi. Devrim öncesi ve sonrası halka verdiği desteği sürdüren Türkiye nin Tunus ta 30 bin konutluk toplu konut çalışması yaptığına da değinen Vali, Dünyanın önemli bir ülkesi haline gelen Türkiye nin yerel yönetimlerini takip ediyoruz. Proje bazında örnek alıyoruz ve Türk belediyelerle kardeş belediye olup ortak proje ve çalışma yürütmek istiyoruz diyen Tunus hurmasının yüzde 70 ini üreten Kebili nin çöl turizmi, çöl safari ve çöl rallisi konusunda gelişmeyi amaçladığını ve bu noktalarda Türk yatırımcı ve yerel yönetimlerinden destek görmek istediklerini de sözlerine ekledi.

www.yenisafak.com.tr

03.03.2013

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: