Rüzgarda yerli üretim türbinler ...
 
rüzgar enerjisi / güneş enerjisi
 

 

Northel Enerji, cirosunu 4’e katlamayı hedefliyor

Rüzgar ve güneş enerjisi alanında Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde faaliyet gösteren Northel Enerji, cirosunu 4’e katlamayı hedefliyor.

 

Rüzgar ve güneş enerjisi alanında 1999 yılında faaliyete başlayan Northel Enerji, bugün Amerika Birleşik Devletleri’ne rüzgar türbini ihraç ediyor. Northel Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yalçın, “Bugün gelinen seviyede pervane, tüm gövde, mekanik elektrik aksam, kule, elektrik ve elektronik otomasyon, yazılım başta olmak üzere, tasarımı Türk mühendislerle geliştirilip Ayvalık’taki tesislerinde tamamıyla yerli üretim yapan bir firmayız. Türkiye’de başarılı uygulamalarımız var. Ayni zamanda bugüne kadar sektörümüzde ihracat gerçekleştirmiş ilk ve tek Türk firmasıyız. 2009 yılından bugüne Amerika’ya ihracat gerçekleştiriyoruz. Şimdi sırada Ürdün ve Kuzey Afrika’yı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Rüzgar enerjisinde Türkiye’nin talebi ve konumuna ilişkin yoğun araştırmalar yaptıklarını anlatan Cem Yalçın, yenilenebilir enerji kaynağının şebekeye bağlantı süresinin Türkiye’de 8 ile 10 ay arasında olduğunu söyledi. Amerika’da bu sürenin 2 gün olduğunu vurgulayan Yalçın, Türkiye’deki gecikmenin uygulama ve tecrübe eksikliğinden kaynaklandığını tespit ettiklerini açıkladı. Cem Yalçın, “Şebekeye bağlanıp kendi enerji ihtiyacını karşılamak veya ihtiyaç fazlası enerji satabilmek için çıkarılan yönetmeliğe bağlı usul ve esaslar 10 Mart 2012’de yayınlandı. Yani çok yeni. Tabii bu tarih sonrasında yapılan başvuruların 8 aydan önce şebekeye bağlanabilme imkanı olmayacağını hesaplarsak Nisan ayından önce sektörde bir canlanma beklenemez. O nedenle, baharda sektörde ivmelenme bekliyoruz. Bugün için lisansa tabi olmayan 250-500 kilowatt güçlerdeki türbin üretim kapasitemizi şartlar nedeniyle yılda 20-30 adet olarak belirledik. Mevzuat kolayca işlemeye başladığında Türkiye’nin ihtiyacının büyük bölümünü karşılayacak birikime ve altyapıya sahibiz” diye konuştu.

 

Tesislerini mitolojide ‘Rüzgarlar Şehri’ olan Ayvalık’ta kurdular

Firmanın ilk olarak İstanbul’da kurulduğunu, sonra mitolojide ‘rüzgârlar şehri’ olarak bilinen Ayvalık’a gelerek üretime devam ettiğini aktaran Cem Yalçın, Ayvalık Küçükköy Sanayi Bölgesi’nde bulunan yerlerindeki ek yatırımla, yılda 100 ile 150 adet rüzgar türbini üretebileceklerini söyledi.  Son iki yılda güneş ve rüzgâr enerjisi için 3 milyon TL’lik Ar-Ge çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Yalçın,  sektörün sorunlarından da bahsederek, “Tek engel mevzuattaki yavaş işleyiştir. Bu hızlanırsa, bugün 100-500 kilowatt türbin üretebilen biz yerli üreticiler, çok kısa sürede 2 megawatt - 3 megawatt üreteceklerdir” dedi.

 

10 kilowatt ile 250 kilowatt arasında enerji üreten türbinler sattıklarını belirten Cem Yalçın, 2012’de 6.5 metre çapında, gün boyunca güneşi milimetrik takip eden konsantre güneş enerjisi sistemleri üretmeye başladıklarını söyledi. Bu sistemin de yerli üretim olduğunu anlatan Yalçın, güneş enerjisinin doğalgaz, elektrik, fueil oil, kömür gibi yakıtlara ALTERNATİF olduğunu söyledi. BALIKESİR

www.kobiden.com

25.01.2013

 

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: