Geri Dönüşüm, Atık Bertaraf ve Yenilenebilir Enerji Sektörlerinde Partner ...
 
 

 

FRANSIZ ŞİRKETLER PARTNER ARIYOR

Geri dönüşüm, atık bertaraf ve yenilenebilir enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Fransa nın bilinen firmalarından 10 işadamı Gebze Ticaret Odası nı (GTO) ziyaret etti. GTO Üyesi firmalar ile ikili görüşmeler de gerçekleştiren Fransız işadamları bölgeye yapılabilecek yatırımlar hakkında detaylı bilgiler aldı.

 

Türkiye de yatırım yapmak isteyen ve partnerler arayan Fransız işadamları GTO yu ziyaret ederek, GTO Üyesi firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. GTO nun sunumu ile başlayan ziyaret programında GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve Fransız firmaları adına Groupe Vauche CEO su Stephane Vauche konuşma yaptılar.

 

"Gebze Türkiye nin Üretim Üssü Konumunda"

Programın açılışında konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gebze Bölgesi hakkında bilgiler verirken Türkiye ve Fransa arasındaki ticari ilişkilerine de değindi. Türkiye sanayisinin kalbinin Gebze olduğunu vurgulayan Çiler; "9 adet Organize sanayi bölgesi, 13 adet limanı, 12 bine yaklaşan üyesi, 54 farklı ülkeden toplam 339 yabancı sermayeli üyesi, 6 milyar doları aşan ihracatı ile Gebze Türkiye nin üretim üssü konumundadır. Bölge tek başına Türkiye nin yüzde 10 luk ithalatını karşılamaktadır" dedi.

 

Bölgenin ulaşım ve teknoloji yönünden de büyük imkanlara sahip olduğunu söyleyen Çiler; GTO ya üye Fransız firmaların sayısının 28 olduğunu ve bu firmaların genel olarak enerji, çelik, plastik ürünleri, kozmetik, elektrik üzerine yoğunlaştığını dile getirdi.

 

2012 yılı ilk 9 ayı ihracat rakamları ele alındığında Türkiye ihracatının yüzde 4,02 sinin, ithalatının ise yalnızca yüzde 3,63 ünün Fransa ile gerçekleştirildiğini vurgulayan Çiler; "Türkiye de halen 400 e yakın önemli Fransız şirketinin yatırımı bulunurken, Türkiye den ise Fransa da sadece 35 şirket faaliyet göstermektedir. Fransa daki 35 Türk firmasının 1 milyar dolar civarındaki yatırımına karşılık, Fransız firmaların Türkiye de yapmış olduğu yatırımların 6 milyar dolar civarındadır. Fransız firmaları özellikle nükleer enerji santralleri ihaleleri, yenilenebilir enerji ve ulaştırma alanlarındaki proje ve ihalelere ilgi göstermektedir. Fransız yatırımları otomobil, elektronik, çimento, eczacılık ve hizmet sektörlerinde yoğunlaşmaktadır. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artmasını istiyoruz" dedi.

 

"Türkiye-Fransa Ticari İlişkilerine Yeni Bir Soluk Kazandırmak İstiyoruz"

Binlerce kilometrelik yolculukların bile bir adımla başladığını söyleyen Çiler; gerçekleştirilen program ile Türkiye-Fransa ticari ilişkilerine yeni bir soluk kazandırmak istediklerini ve uzun dönemli işbirliği yapmak istediklerini söyledi.  Siyasette yaşanan sıkıntılara, Avrupa Birliği sürecine ve vize konusuna da değinen Çiler; ürettikleri ürünlerin kendilerinden daha rahat dolaşabildiğini, vize konusunda ve AB ye üyelik konusunda destek beklediklerini ifade etti.

 

Groupe Vauche CEO su Stephane Vauche de yaptığı konuşmada Türkiye de bulunmalarından duydukları mutluluğu dile getirirken 150 yıllık bir aile şirketinin 6 kuşak temsilcisi olarak 30 yıldır çevre üzerine projeler geliştirdiklerini ve Türkiye deki firmalar ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

 

Sunumların ardından GTO Üyesi firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştiren Fransız işadamları daha sonra GOSB Teknopark içerisinde faaliyet gösteren Altaca Çevre Teknolojileri ve Enerji Üretim Anonim Şirketini ziyaret ettiler. Ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Alper Önoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi firma hakkında bilgiler aktardı.

 

Fransız Heyette Önemli Firmalar Vardı...

GTO yu ziyaret sırasında Fransız heyette, Groupe Vauche, MCT Solaire, Alpha Recyclage, Bartin Recycling, AeraClaen, HRP Conseils, ASMTP ve GAE firmalarının üst düzey temsilcileri yer aldı.

www.gebzeto.org.tr

07 Kasım 2012

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: