Uluslararası Konsorsiyum Rüzgar Çiftliği Satın Alıyor ...
 
rüzgar enerjisi / wind energy
 

 

Uluslararası Konsorsiyum, GE nin Enerji Yatırım Birimi Dahil, Fransa da 32 Adet Rüzgar Çiftliği Satın Alıyor

 

LONDRA -(BUSINESS WIRE)- GE Energy Financial Services tan oluşan bir konsorsiyum, Munich Re ve ERGOMEAG ın varlık yönetim kolu olan MEAG ve EDF Energies Nouvelles, Iberdrola dan Fransa da faaliyette olan 32 adet rüzgar çiftliği satın alıyor.

 

Fransa geneline yayılmış olan ve 2006 ila 2012 yılları arasında işletmeye alınan karadaki rüzgar çiftliklerinin portföyü, birçok üreticiden gelen türbinleri kullanan 321,4 megawatt lık birleşik bir kapasiteye sahiptir. Üretilen elektrik, Fransa nın tarife güvencesi altındaki uzun vadeli sözleşmelere göre satılmaktadır. İşlem, önümüzdeki beş yıl boyunca ortaya çıkacak olan üretime bağlı olarak 50 milyon Euro luk bir koşulla birlikte 350 milyon Euro değerindedir.

 

Düzenleyici makam onayına tabi olan işlemin tamamlanmasının ardından, rüzgar portföyünün sahipliği aşağıdaki şekilde olacaktır: GE Energy Financial Services ve MEAG nin her biri yüzde 40 ve EDF Energies Nouvelles yüzde 20 lik bir hisseye sahip olacaktır. EDF Energies Nouvelles, rüzgar çiftlikleri için varlık yönetimi ve işlem - bakım hizmetleri sağlayacaktır. Konsorsiyum, GE teknolojisini kullanmadaki etkinliklerini ve güvenilirliklerini geliştirmek adına 160 türbine sahip olan rüzgar çiftliklerinden bazılarını yeniden işleme almayı öngörmektedir.

 

Konsorsiyumun her bir üyesi, bu işlemin yenilenebilir enerji yatırımı stratejisi ile tutarlı olduğunu ifade etmektedir.

 

EDF Energies Nouvelles in başkan yardımcısı Emmanuel Jaclot şu sözleri söylemiştir: “Bu işlem EDF Energies Nouvelles için Fransa daki rüzgar varlıkları portföyünü genişletmek ve İ&B işletmesini geliştirmek adına mükemmel bir fırsattır. GE’nin ve MEAG’nin çabası ve bu endüstriye dair bilgi birikimi, hedeflenen zaman dilimi çerçevesinde bu satınalma işlemini imzalamamızı sağlamıştır”.

 

MEAG Sorumlu Müdürü Holger Kerzel şu sözleri ifade etmiştir: "Bu yatırımla birlikte, tüm Grubun teknik bilgisinden yararlanarak hesaplanabilir riske sahip ve etkileyici dönüşleri olan sürdürülebilir daha fazla yatırımı portföyümüze eklemiş oluyoruz".

 

GE Energy Financial Services ın Avrupa sorumlusu ve Londra merkezinde sorumlu müdür olan Andrew Marsden, şu sözleri ifade etmiştir: "Fransa daki faaliyette olan rüzgar projelerinden oluşan geniş bir portföyü satınalma noktasında EDF Energies Nouvelles ve MEAG ile ortaklık kurmaktan memnunuz ve Avrupa daki yenilenebilir enerji varlıklarımızı genişletmek adına ek fırsatlar bulma amacı taşıyoruz".

 

İşleme ilişkin ek ayrıntılar ifşa edilmemiştir.

 

Citi, konsorsiyuma harici bir finans danışmanı olarak görev almaktadır.

 

EDF Energies Nouvelles Hakkında

Avrupa ve Kuzey Amerika da faaliyet gösteren EDF Energies Nouvelles, 4.200 MW lık kapasiteye sahip bir portföy ile birlikte yeşil elektrik üretiminde piyasa lideridir. Rüzgar ve güneş pili enerjisine odaklanmış olan bir gelişim ile birlikte Şirket son zamanlarda, gelecek vaat eden yeni piyasalara girmiştir: İsrail, Fas, Güney Amerika ve Polonya; kıyıda bulunan rüzgar enerjisi işinde de gelişmektedir. Şirket ayrıca yenilenebilir enerji piyasalarının diğer bölümlerinde de varlığını sürdürmektedir: dağıtılan enerjilerin yanı sıra marin enerjisi, biyogaz, biyoyakıt ve küçük hidro. EDF EN, kendi adına ve üçüncü taraflar adına işletim ve bakım işlerinin yanı sıra yenilenebilir enerji projelerinin gelişimi, finansmanı ve inşasını yönetmektedir. EDF Energies Nouvelles, EDF Group un bir alt kuruluşu ve yenilenebilir enerji koludur.

 

GE Energy Financial Services Hakkında

GE nin enerji yatırım işletmesi olan GE Energy Financial Services, dünyanın enerji ve yakıt ihtiyaçlarını karşılama konusunda yardımcı olmak adına bir komisyoncudan çok bir yaratıcı olarak çalışmaktadır. GE nin ana işletmeleri olan gerekli, uzun vadeli ve sermaye odaklı enerji, yakıt ve gaz alt yapıları için paradan daha fazlasını, yani uzmanlığı sunuyoruz. GE nin teknik bilgisi, finansal gücü ve risk yönetimi konularından faydalanılarak, esnek öz sermaye ve borç işlemi yapılarına sahip olan müşterilerimizin en büyük zorlukları noktasında diğerlerinin ele almadığı değerleri görmekteyiz. Merkezi Stamford, Connecticut olan GE Energy Financial Services, küresel enerji portföyünün yaklaşık olarak 20 milyar dolarını elinde tutmaktadır. Daha fazla bilgi: www.geenergyfinancialservices.com GE Energy Financial Services ı Twitter da takip edin: @GEEnergyFinServ

 

GE Hakkında

GE (NYSE: GE) önemi olan konular üzerinde çalışmaktadır. En iyi insanlar ve en iyi teknolojiler, en zorlu koşulları ele alıyorlar. Enerji, sağlık, ev, ulaşım ve finansta çözümler bulmak. İnşa etme, enerji sağlama, taşıma ve dünyayı iyileştirme. Sadece hayal etmek değil. Yapmak. GE çalışıyor. Daha fazla bilgi için şirketin web sitesini ziyaret edin: www.ge.com.

 

MEAG ve RENT Hakkında

MEAG, Munich Re ve ERGO için en iyi pratik varlık yönetimi anlamına gelmektedir. MEAG, Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika da varlığını sürdürmektedir ve ayrıca kurumsal yatırımcılar ve Grup dışındaki özel müşteriler için geniş bir teknik bilgi sunmaktadır. MEAG halihazırda yaklaşık olarak 234 milyar Euro değerindeki varlıkları yönetmektedir (30 Eylül 2012 tarihine göre).

 

Munich Re, 2010 yılının başlarında 2,5 milyar Euro luk yatırım yapmayı amaçladığı RENT (Yenilenebilir Enerji ve Yeni Teknolojiler) yatırım programını başlatmıştır. RENT in yatırım hacmi halihazırda üç basamaklı milyon Euro seviyelerindedir ve Almanya ile Avrupa da güneş pili tesislerine ve kıyı rüzgar enerjisi tesislerine sahiptir.

 

İletişim

EDF Energies Nouvelles:

Clotilde Nicolas, +33 1 40 90 48 02

service.presse@edf-en.com

GE Energy Financial Services:

Andy Katell, +1-203-961-5773

MEAG MUNICH ERGO AssetManagement GmbH:

Dr. Josef Wild, +49/89/2489-2072

www.meag.com

 

Kaynak: GE Energy Financial Services

www.aa.com.tr/tr / duyurular

04.01.2013

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: