AES Solar Borç Finansmanını Toplamda 750 Milyon Doların Üzerine Çıkardı ...
 
güneş enerjisi / solar energy
 

 

AES Solar Borç Finansmanını Toplamda 750 Milyon Doların üzerine Çıkardı

ARLINGTON, Va.--(BUSINESS WIRE)-- AES Corporation ın ve (NYSE: AES) Riverstone Holdings LLC nin ortak teşebbüsü olan AES Solar bugün, toplamda 752 milyon dolar olan üç finansmanını tamamladığını duyurdu, bunlar Amerika daki 266 megawatt lık (“MW”) güneş pili (“PV”) enerji santralinin olduğu projenin finansmanını, Fransa daki 22,4 MW lık üç güneş pili enerji santralinden oluşan portföyün finansmanı ve AES Solar a ait kurumsal kuruluş kredi tesisini kapsamaktadır. AES Solar’ın küresel portföyü, yedi ülkedeki işletim veya yapılandırma alanlarında toplamda 500 MW ın üzerine çıkmaktadır, bu da AES Solar ı şebeke ölçeğinde, güneş pili enerji santralleri konusunda dünyanın en büyük mal sahibi ve operatörlerinden biri yapmaktadır. MW a yapılan referansların doğru akım ("DC") cinsinden olduğunu aklınızda bulundurun.

 

Geçen hafta, AES Solar finansmanını tamamladı ve California, Imperial County de bulunan 266 MW lık şebeke ölçeğine sahip enerji üreten güneş pilinin yer aldığı Mount Signal Solar projesinin (ayrıca Imperial Valley Solar 1 veya IVS1 olarak da bilinmektedir) yapım aşamasına başlamıştır. Projenin 2014 yılının başlarında tam olarak işlevsel hale gelmesi bekleniyor ve elde edilen enerji, uzun soluklu bir enerji alımı anlaşması talebi olan San Diego Gas & Electric Company ye satılacaktır. Mount Signal Solar projesi, 8minutenergy Renewables, LLC (“8minutenergy”) ile birlikte geliştirildi ve AES Solar ın 8minutenergy ile birlikte talep ettikleri Imperial County deki tüm izinleri alınmış projelerin ilkini temsil etmektedir. Finansman iki kredi dilimi şeklinde yapılandırılmıştır: Ortak İş Yönetim Kuruluşları olarak Morgan Stanley & Co. LLC ve Citigroup Global Markets, Inc. ve Ortak Yerleştirme Kuruluşları olarak Rabo Securities USA, Inc. ve DNB Markets Inc. tarafından yönetilen 416 milyon dolarlık uzun vadeli kurumsal kredi dilimi ve Morgan Stanley Senior Funding ve Citibank tarafından sağlanan 220 milyon dolarlık nakit kredi; ayrıca N.A. Rabobank International ve DNB Bank ASA da proje finansmanının bir parçası olarak akreditif mektuplarını sağlamışlardır.

 

AES Solar ın CEO su olan Bob Hemphill şunları söylüyor; "Bu önemli güneş projesinin yapı aşamasını başlattığımız için memnunuz. Bu proje, Imperial Valley de geliştirmeyi planladığımız birçok projenin ilkidir". "Bu proje, şirket portföyümüzü iki katına çıkaracak ve Kalifornia da bulunan 65.000 in üzerindeki eve elektrik sağlayacak."

 

Geçen ay, AES Solar Fransa daki 22,4 MW lık portföyüne ait 70 milyon euro luk (90 milyon dolar) çoklu borç olan, geri ödemesiz finansmanını kapatmıştır. HSH Nordbank, bu 18 yıllık tesisin Baş Düzenleyicisi dir. Portföy, Toulouse yakınlarında bulunan 12 MW lık güneş pili otoparkı projesi, , Lyon yakınlarındaki 8,7 MW lık güneş pili otoparkı projesi ve yine Toulouse yakınlarındaki 1,7 MW lık zemine monte edilen güneş pili projesinden oluşmaktadır. Bu enerji santrallerinin üçü de 2012 yılının ilk yarısında ticari işlemini elde etmiştir. Yapım aşamasında yatırılan özsermayeyi yeniden finanse etmesi için kredi kullanılmıştır.

 

Benzer şekilde Ekim 2012 de kapatılan üçüncü işlem, AES Solar ın kendi için çalışma sermayesi ve ilave finansal esneklik olarak kullanılacak olan 20 milyon euro luk (26 milyon dolar) orta vadeli geri dönüşten oluşan ilk ortak tesisidir. Tesisin Baş Düzenleyicisi, Goldman Sachs Bank USA dır.

 

“AES Solar ın CEO su Becky Cranna şunları söylüyor; "Bu çeşitli finansmanların birleşimi, piyasalar, güneş pili santrali konfigürasyonları ve boyutları noktasında AES Solar ın iş etkinliklerinin kapsamlılığını göstermektedir." “Güneş pili güç santralleri aracılığıyla dünya enerjisine yeniliklerle daha fazlasını sunmak için sabırsızlanıyoruz.”

 

AES Solar, şebeke ölçeğinde, güneş pili enerji santralleri konusunda dünyanın en büyük mal sahibi ve operatörlerinden biridir. ABD, İtalya, İspanya, Fransa, Bulgaristan, Hindistan ve Yunanistan daki işlem veya yapılandırma alanlarında Amerika ve Fransa daki ilave dört proje AES Solar ın portföyünü 500 MW ın üzerine çıkarmaktadır.

 

AES Solar Hakkında

AES Solar, şebeke ölçeğindeki güneş enerjisi santralleri geliştirmek, bunların mal sahipliğini yapmak ve bunları işletmek için oluşturulan AES Corporation ve Riverstone Holdings, LLC nin ortak teşebbüsüdür. AES Solar halihazırda Amerika ve diğer ülkelerdeki önemli kalkınma etkinlikleri ile birlikte ABD, İtalya, İspanya, Fransa, Bulgaristan, Hindistan ve Yunanistan da 256 MW lık işleme sahiptir. Daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edin: www.aes-solar.com.

 

Riverstone Holdings LLC Hakkında

2000 yılında kurulan Riverstone Holdings LLC, dünyanın en büyük yenilenebilir enerji fonunu da içeren yedi yatırım fonu ve ortak yatırımlarca oluşturulan 23 milyar dolarlık bir özsermayeye sahip olan enerji ve güç odaklı özel bir özkaynak firmasıdır. Riverstone, enerji endüstrisinin orta akım, keşif ve üretim, petrol sahası hizmetleri, güç ve yenilenebilir enerji sektörlerinde satınalma ve sermaye yatırımı işlemleri gerçekleştirmektedir. New York, Londra ve Houston daki ofisleri ile birlikte Kuzey Amerika, Latin Amerika, Avrupa ve Asya da yaklaşık olarak 19,6 milyar dolarlık 91 yatırım gerçekleştirmiştir. Daha fazla bilgi için şu adresi ziyaret edin: www.riverstonellc.com.

 

AES Corporation Hakkında

AES Corporation (NYSE: AES), Fortune 200 listesinde yer alan küresel bir enerji şirketidir. Şirket, termal ve yenilenebilir enerji tesislerinin yanı sıra kapsamlı dağıtım kuruluşlarından oluşan portföyü aracılığıyla 27 ülkeye düşük maliyetli, sürdürülebilir enerji sunmaktadır. 27.000 kişiden oluşan iş gücü, işlem mükemmelliğine ve dünyanın değişen enerji ihtiyaçlarını karşılamaya adanmıştır. 2011 de yıllık gelir 17 milyar dolar olmuştur ve AES toplamda 45 milyar dolarlık bir sermayeyi yönetmektedir. Daha fazla bilgi edinmek için şu adresi ziyaret edin: www.aes.com.

 

AES Corporation Safe Harbor Programı

Bu basın bülteni, 1933 Menkul Kıymetler Yasası ve Menkul Kıymetler Kambiyo Yasası nın kapsamı dahilindeki ileriye dönük beyanlar içermektedir. Bu tür ileriye dönük beyanlar, bunlarla sınırlı olmamakla birlikte, gelecekteki kazançlar, büyüme ve finansal ve işlemsel performans ile ilgili beyanları içermektedir. İleriye dönük beyanlar, gelecekteki sonuçların bir garantisi olma amacındansa, bunun yerine AES in makul varsayımlara dayanan mevcut beklentilerini oluşturmaktadır. Öngörülen finansal bilgiler, belli meddi varsayımlara dayanmaktadır. Bu varsayımlar, bunlarla sınırlı olmamakla birlikte, planlanan üretkenlik iyileştirmeleri ve normalleştirilmiş ölçeklerdeki ve önceki deneyimlerle tutarlı olan geri dönüş oranlarındaki katlanarak büyüme yatırımlarının yanı sıra AES in gelecekteki hisse oranlarının kesin tahminleri, hammadde fiyatları ve yabancı para birimlerindeki fiyatlandırma, AES dağıtım şirketlerindeki işlem performansı ve elektrik hacminin normal seviyelerde sürdürülmesi ve geçmişteki seviyelerle tutarlı olan AES üretim kuruluşlarındaki işlem performansı gibi konuları içermektedir.

 

Gerçek sonuçlar; riskler, belirsizlikler ve diğer etkenlerden dolayı AES in ileriye dönük beyanlarında öngörülen değerlerden maddi olarak farklılık gösterebilir. Gerçek sonuçları etkileyebilecek olan önemli etkenler, bunlarla sınırlı olmamakla birlikte Madde 1A , "Risk Faktörleri" ve Madde 7 de tartışılan riskler, AES in Menkul Kıymetler ve Kambiyo Komisyonu na ("SEC") ait belgelerde ele alınmaktadır: Form 10-K daki AES in 2011 Yıllık Raporu nda yer alan Yönetim Tartışması ve Analizi ve SEC tarafından hazırlanan önemli raporlar. Okuyucular, AES in yaptığı işlere ilişkin risk faktörleri hakkında daha fazla bilgi edinmeleri için AES belgelerini okuma konusunda teşvik edilmektedirler. İster yeni bir bilginin veya gelecekte ortaya çıkan olayların isterse de başka bir şeyden kaynaklı ortaya çıkan bir sonuç olsun, AES herhangi bir ileriye dönük beyanı güncelleme veya revize etme sorumluluğu altına girmemektedir.

 

24 Şubat 2012 tarihli veya yaklaşık bir tarihe dayanan Form 10-K daki AES in 2011 Yıllık Raporu nun, SEC ile birlikte, bir kopyasını isteyen tüm Hissedarlar, herhangi bir ücret talep edilmeden (Anlaşma Ekleri hariç) belgenin bir kopyasını şu adresten talep ederek edinebilirler: AES Corporation, 4300 Wilson Boulevard, Arlington, Virginia 22203. Anlaşma Ekleri de talep edilebilir, fakat yeniden üretim maliyetinin eşdeğeri olan bir miktar ile ücretlendirilir. Form 10-K nın bir kopyası AES in web sitesi ziyaret edilerek de elde edilebilir: www.aes.com.

İletişim : AES Solar / Ellen Gallup, +1 703 682 6431 (Kaynak: AES Solar)

www.aa.com.tr/tr / duyurular

12 Kasım 2012

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: