Üretim üssü ve yönetim merkezi için Türkiye ...
 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan
 

 

Türkiye’yi üretim üssü yapacaklar

Japonya’da Türkiye’nin yeni teşvik sistemini anlatan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yıllık cirosu 505 milyar dolara ulaşan Mitsubishi, İtochu, Daiichi ve Mitsui’nin CEO’ları ile bir görüştü.

 

YENİ teşvik sistemini anlatmaya Japonya’dan başlayan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yıllık cirosu 505 milyar dolara ulaşan dört Japon şirketinin CEO’ları ile görüştü. Japonların teşvik sisteminden çok etkilendiğini söyleyen Bakan Çağlayan, “Türkiye’yi üretim üssü ve yönetim merkezi yapmak istiyorlar” dedi. Japon devlerine Sinop’ta kurulacak nükleer santral için de yatırım çağrısı yapan Çağlayan, “Rakipleriniz çok iyi çalışıyor. Siz de bu fırsatı kaçırmayın” dedi. Ekonomi Bakanı Çağlayan, Tokyo temaslarının ilk gününde Mitsubishi, İtochu, Daiichi ve Mitsui gibi şirketlerin CEO’ları ile biraraya geldi. Görüşmelere, yeni teşvik sistemi ile Türkiye’nin Mersin’den sonra kuracağı ikinci ve üçüncü nükleer santraller damgasını vurdu. Çağlayan, görüşmelerin ardından gazetecilere şunları söyledi:

 

İlgi çok yüksek

Japon firmalarının Türkiye’ye olan ilgisi normalin çok üzerinde. Türkiye’yi üretim üssü ve uluslararası yönetim merkezi yapmak istiyorlar. Japon firmaları Türkiye’ye karşı biraz cimriler. Şimdi cimriliği bir kenara koyuyorlar. Mitsubushi 28 şirketinin patronu olan Yurihiko Kojima ile bir araya geldik. İtochu CEO’sui Yoichi Kobayashi, Mitsui CEO’su Masami Ijima ve Daiici CEO’su Koichiro Watanabe ile görüştük. 4 firmanın 740 bin çalışanı, 505.4 milyar dolar büyüklüğü var. Yeni teşvik sistemimizi görücüye çıkardık, road showa başladık. Ne kadar iyi anlatırsak dönüşünü o kadar çok göreceğiz.

 

Üçüncü ülkelerde işbirliği

Mitsubishi üçüncü ülkelerde işbirliğine hazır olduğunu ifade ediyor. İstanbul’da CEO Kojima başkanlığında toplantı yapıyorlarmış. Hepsi bir araya gelip dünyada ne yaptıklarını değerlendiriyorlarmış. Türkiye’nin geldiği seviyeyi önemsiyorlarmış. Toplantınıza katılıp Türkiye’yi yarım saat tanıtalım’ dedik. Bunu değerlendirecekler.

 

Teşviklere inanamadılar

Teşvik paketine inanamıyorlar. Çok ciddi heyecan yaratmış. Önümüzdeki günlerde etkisi görülecek. Stratejik yatırımlar konusunda teşvik belgesinin miktarları daha fazla olacaktır. Enerjide oyuncu olmayı isteyenler var. Nükleer konusunda geç kalmayın dedik. Yolun sonuna geliniyor. Rakipleriniz iyi çalışıyor. Güney Kore, Çin, Kanada istiyor. Kendileri de Çin’de bu konuda ciddi kararlar aldığını, büyük yatırımlara gireceklerini ifade ettiler.

 

Mitsubishi: İstanbul finans merkezi cazip

EKONOMİ Bakanı Zafer Çağlayan, Mitsubishi’nin Türkiye’de banka kurmak için İstanbul’da araştırma yaptığını da hatırlatarak şöyle konuştu: “Bu gelişme İstanbul Finans Merkezi projesinin ne kadar isabetli olduğunun göstergesidir. Onlarca finans kuruluşu ülkemize gelmek istiyor. Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını görüyorlar.”

www.hurriyet.com.tr / ekonomi

19.07.2012

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: