Kıbrısta yatırım imkanları ...
 
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu
 

 

Eroğlu ndan MÜSİAD a KKTC için çağrı

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Konya da, MÜSİAD Konya Şubesi nde düzenlenen Kıbrıs ta Yatırım İmkanları adlı konferansa katılan Derviş Eroğlu, MÜSİAD üyelerine çağrıda bulunda.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, MÜSİAD ın da bir elini o tarafa uzatması gerekir. Artık bir uğrak yerinizin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olması gerekir diye düşünüyorum dedi.

 

Eroğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Konya da, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi nde düzenlenen Kıbrıs ta Yatırım İmkanları konulu toplantıda Konyalı iş adamlarına hitap etti.

 

Kıbrıs ta yaşanan siyasi süreç ve barış görüşmeleri hakkında bilgi veren Eroğlu, Rumlar ın ortak devletin tüm kurumlarını işgal etmesi nedeniyle biz, Rumlar gibi 1974 ten hemen sonra ekonomik faaliyetlere başlayamadık. Onlar ekonomik faaliyetlerle ilgilenirken biz bugün ayakta kalabilmek için gündüz tarlada, bahçede çalıştık, akşam da mücahit olarak siperde bekledik. Bunu düşünürseniz ekonomide neden geç kaldığımızı anlayabilirsiniz diye konuştu.

 

Ekonomik faaliyetlere Rumlar dan geç başladıklarını ancak bugün her geçen gün iyiye giden bir KKTC olduğunu ifade eden Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Çok şükür Türkiye gerekli desteği vermektedir. Bütçe açıklarımız, altyapı yatırımlarının tamamlanması için gerekli katkıyı anavatan hükümetleri vermeye devam etmektedir. Biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yönetimi olarak bir karar vermeliydik. Bir adada ağır sanayi olmayacağına göre turizm sektörü ve üniversite olayını ele aldık. Şu anda 50 bin öğrencimiz var, 8. üniversite açılıyor. Türkiye nin önemli üniversiteleri ODTÜ, İTÜ ülkemize geldi, Çukurova Üniversitesi de binalarını yapıyor. Turizmde 1000 yatağımız varken şimdi 20 bin yatağımız var, birçoğu da 5 yıldızlı.

 

KKTC nin yatırıma ihtiyacı olduğunu belirten Eroğlu, şöyle konuştu:

Kim yapacak bu yatırımı? Elbette beklentimiz anavatandaki kardeşlerimizden, kuruluşlardan, sermayeyi elinde tutan kişi ve kuruluşlardan. Adamız, Doğu Akdeniz de çok önemli bir coğrafyaya sahip. Henüz adada iki taraf anlaşmasa da gelecek vadediyor. Ya anlaşacağız ya da iki ayrı devlet varlığını devam ettirecek. Rum tarafı ucu açık müzakereleri sürdürmeye çalışıyor, demek ki Rumlar ın anlaşmaya ihtiyacı yok. Böyle bir ortamda ekonomik faaliyetlerimizi yeni yeni yatırımlarla güçlendirmemiz gerekiyor. Bu yatırımlar nereden gelecek? ABD den, İngiltere den gelmez. O zaman nereden bekleyeceğiz? Sizlerden, anavatan Türkiye den bekleyeceğiz. Anavatan Türkiye den yatırımcıların Kıbrıs a gelmesi önemli. MÜSİAD ın da bir elini o tarafa uzatması gerekir. Artık bir uğrak yerinizin de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olması gerekir diye düşünüyorum. AA

www.haber7.com / ekonomi

12.05.2012

 

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: