Yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaya davet ...
 
Taner Yıldız
 

 

Bakan Yıldız: Enerji yatırımlarına çok önemli teşvikler veriyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sanayicileri yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaya davet etti.

 

Bakan Yıldız, kalkınmanın en önemli lokomotiflerinden biri olan enerji sektöründe, jeotermal ve madencilikle alakalı yatırımlara çok önemli teşvikler verdiklerini söyledi.

 

Yıldız, Kayseri Hilton Oteli nde düzenlenen Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 2011 Mali Destek Programı Tanıtım Toplantısı nda konuştu. ORAN ın bölgede 16 projeye yaklaşık 5 milyon lira destek verdiğini belirten Yıldız, sanayicilere önemli bir tavsiyede bulunacağını ifade etti. Nükleer güç santrallerine girildiğini anımsatan Yıldız, şöyle devam etti: "Bunların yerli üretimleriyle ilgili işlemler var. Yenilenebilir enerji kaynakları dediğimiz su, rüzgar, güneş, jeotermal gibi kaynaklara giriyoruz ve bu çalışmaları devam ettiriyoruz. Bunların yerli üretimlerinin her birinin ayrıca teşvik edildiğini bilmenizi isterim. Yani yurt dışından getirirseniz alacağınız para farklı, Türkiye de üretmeniz halinde alacağınız para farklı. Yerli üretimi teşvik açısından enerji sektörünün çok iyi takip edilmesi lazım. Aynı zamanda enerji verimliliğiyle alakalı projelerin hem kalkınma ajansları tarafından hem de bakanlığımız tarafından çok ciddi şekilde teşvik edildiğini bilmelisiniz."

 

Herhangi bir yatırımın 7-8 yılda kendini döndüren bir yatırım haline geldiğini belirten Bakan Yıldız, "Enerji verimliliğindeki en kötü proje 2 yılda kendini amorti edebiliyor. Bu çok ciddi bir rakam. Bir para yatıracaksınız 100 lira, bunu 2 yıl sonra geri alacaksınız." dedi.

 

MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ: ÜRETEN BİZİM BAŞ TAŞICIMIZ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da 9 yıllık iktidarları döneminde çok işler yaptıklarını ve bundan sonra da yapacak çok işlerinin olduğunu söyledi. Dünyanın bir krizden çıkmaya çalıştığını belirten Bakan Yılmaz, "Biz bu kriz ortamında vatandaşımıza nasıl daha iyi hizmet verebiliriz diye çalışıyoruz" dedi.

 

Diğer ülkelerde memur ve emekli maaşları düşürülürken Türkiye de enflasyon üzerinden artış yapıldığını anımsatan Yılmaz, "Her ülkede memurlar işten çıkarılırken, biz 2012 yılında 100 bin memuru nasıl alırız diye düşünüyoruz. Sağlık harcamaları her ülkede düşürülüyor, bizim ülkemizde ise devrim sayılacak çalışmalara imza atıyoruz. Dış ülkelerde eğitime ayrılan kaynak azaltılırken, biz FATİH projesiyle evlatlarımızı 21. yüzyıla nasıl hazırlarız diye düşünüyoruz. Çalışana, üretene ve ihtiyaç sahiplerine kaynaklarımızı ayırıyoruz. Üreten bizim baş taşıcımız." diye konuştu.

 

Ülkede yapacak çok işlerinin olduğunu dile getiren Yılmaz, bugüne kadar Cumhuriyet döneminin en büyük yatırım hamlelerini gerçekleştirdiklerinin söyledi. Hükümet olarak yatırıma devam ederken, özel sektörün de yatırım yapmasını teşvik ettiklerini vurgulayan Yılmaz, "Kalkınma ajanslarımız yatırımcılara yardımcı olmak üzere kurulmuştur. Yatırım yapanın, hizmet üretenin her zaman yanında olacağız" şeklinde konuştu.

 

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan da kalkınma ajanslarının bölgesel kalkınmadaki yapısal dönüşümün temeli olduğunu kaydetti. Bugüne kadar 26 bölgede kalkınma ajanslarının kurulduğunu belirten Ceylan, bu ajanslarda bine yakın personel istihdam edildiğini dile getirdi.

 

ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu da 2011 yılı mali destek programı kapsamında 14 ü kamu projesi olmak üzere toplam 59 projeye destek sağlandığını söyledi. Palancıoğlu, bu projelere yaklaşık 17 milyon lira harcanacağını kaydetti. (CİHAN)

http://zaman.com.tr

02 Mart 2012

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: