Müsiad toplantılarında yenilenebilir enerji ..
 
 

Müsiad ın bu haftaki konuğu Milletvekili Yetkin ve Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar oldu …

MÜSİAD tarafından her hafta yapılan toplantıların bu haftaki konuğu AK Parti Şanlıurfa milletvekili Müfit Yetkin ile Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar oldu.

 

MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi, her hafta bir bürokratı ağırlamaya devam ediyor. MÜSİAD üyesi Avukat Sıtkı Barut un katkılarıyla Sultan Sarayı nda verilen yemekte Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve ayrıca TBMM nin tatilinden faydalanarak, Şanlıurfa da bulunan MÜSİAD ın Kurucu Başkanı A.Müfit Yetkin ve çok sayıda MÜSİAD üyesi katıldı.

 

MÜSİAD ın çalışmaları hakkında bilgi alan milletvekili Yetkin, Hükümetin çalışmaları hakkında bilgi verirken, özellikle tatile girmeden üzerinde çalıştıkları yeni yasa hakkında da Şanlıurfa ya müjde niteliğinde bilgiler aktardı. Yetkin açıklamasında, " Hükümetimiz yoğun biçimde yeni yasalar üzerinde çalışıyor. Özellikle Şanlıurfa mızı yakından ilgilendirecek yenilebilir enerji olan güneş enerjisi ile ilgili kilovatını 20 sentten ve 20 yıl hükümetimiz tarafından alma garantisi olacak çalışmaya imza atacağız " dedi.

 

Geçtiğimiz aylarda GİK Toplantısında Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ya gerek dosya halinde, gerekse şifahen İmam Bakır Hazretleri ve Hayati Harrani Hazretlerinin türbelerinin bakımsızlığını aktardıklarını belirten MÜSİAD Şube Başkanı Haluk Akçal ise, Milletvekili A.Müfit Yetkin e yaptığı açıklamada, " İskenderun da yapılan GİK toplantımızda dile getirdiğimiz konularda aşama kaydedemedik. Konuyla ilgili siz değerli Vekilimizden de yardım talep ediyoruz. Ayrıca Göbeklitepe, Soğmatar ve Hanbarur gibi tarihi turistik yerlerimizin yollarının biran önce yapılıp, turizme ve dolayısıyla Şanlıurfa ekonomisine kazandırılması yönündeki taleplerimizi dikkate alınmasını istirham ediyoruz " dedi.

 

Yemekli toplantıya katılımlarından dolayı Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar a ve beraberindeki misafirlere, kurucu Başkan Milletvekili A.Müfit Yetkin e, katkılarından dolayı, Av. Sıtkı Barut a da teşekkür eden Başkan Akçal, " Katılımlarından dolayı üyelerimize de teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum " dedi.

 

MÜSİAD üyelerin sorunlarını dinleyen Milletvekili Yetkin ise yaptığı değerlendirmede, iletilen konular üzerinde hassasiyetle duracaklarını, Ankara ya dönüşte mutlaka çözüme kavuşturacaklarını belirterek katılımcı üyelere ve katkı sağlayan MÜSİAD Üyesi Av. Sıtkı Barut a teşekkür etti.

 

Faaliyetleri hakkında MÜSİAD üyelerine bilgi veren Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar da güzel bir Urfa akşamı geçirdiklerini, katılımları ve katkılarından dolayı MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Haluk Akçal a teşekkür ettiğini belirtti.

IHA / haberciniz.biz / haber / 03 Temmuz 2009

-.-

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği nin (MÜSİAD), küresel ısınma sonucu gündeme gelen çevre politikalarına ilişkin toplantısına katıldı. Bakan Osman Pepe ve MÜSİAD Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat toplantıda önemli açıklamalar yaptı …

 

ÇEVREYLE İLGİLİ YATIRIMLAR …

Osman Pepe, Türkiye nin AB mevzuatına ilişkin çevreyle ilgili yatırımlarına değinerek, 65-70 milyar Avro luk bu yatırımların bir bölümünün merkezi yönetim, bir bölümünün yerel yönetimler, geri kalan kısmının ise sanayi kuruluşlarınca karşılanacağını söyledi.

 

Bu yatırımın bir çırpıda yapılacak bir yatırım olmadığına işaret eden Pepe, Türkiye nin AB ye tam üyeliği için düşündükleri 2015 yılına kadar yarısının, geri kalanının ise daha sonra yapılacağını kaydetti.

 

Türkiye bunun altından kalkabilir mi ? diyen Pepe, Türkiye, gayri safi milli hasılasının binde 8 ini, yaklaşık yüzde 1 ini buna ayırsa, bu yatırımların altından kalkar diye konuştu. Pepe, sanayicilerin çevre konusunu eksi yazan, zarar ettiren bir alan olarak görmemesi gerektiğini belirtti.

 

Sanayi kuruluşlarının, yapılan mevzuat değişikliğine uygun şekilde davranmaları gerektiğini, arıtma tesislerini kurmaları ya da atıklarını kurulan arıtma tesislerine göndermeleri gerektiğini dile getiren Pepe, şöyle dedi : Kuralları yaparız, radarı da koyarız. Hızlı gidene, hatalı sollayana, kırmızı ışıkta geçene de cezayı keseriz. Sanayicilere 2-3 yıldan beri diyorum ki, çevreyi yatırım yapacak ve para kazanabileceğiniz bir alan olarak görün. Bu konuda haksız rekabete izin vermeyiz. Organize sanayi bölgelerine 2 yıl içinde arıtma tesislerini yapıp devreye sokma zorunluluğu getirdik. Şimdi bunun sonuçlarını görüyoruz. Çevreyle ilgili yatırım yapmak için pek çok büyük kuruluşun bu işe soyunduğunu söyleyebilirim.

 

Pepe, Türkiye nin çevre konusunda birkaç yıl öncesiyle aynı ülke olmadığını, bu konuda büyük gelişme gösterdiğini dile getirerek, Türkiye, yerel yönetimleri, sanayicileri, merkezi yönetimiyle çevre konularında AB ye son üye olan 10 ülkenin pek çoğundan daha iyi noktadadır dedi.

Osman Pepe, Türkiye nin küresel ısınma ve kuraklıktan, dünyadaki hemen bütün ülkeler gibi etkilendiğini, su kaynaklarının da bilinçsizce tüketildiğini söyledi.

 

Türkiye, 50-60 yıldan bu yana DSİ nin yanlış politikaları nedeniyle 1,5 milyon hektarlık sulak alanını kaybetti diyen Pepe, yer altı suları ve nehirlerin de bilinçsiz kullanıldığını kaydetti.

 

Pepe, Türkiye nin kişi başına düşen 1600 metre küp su miktarıyla su zengini bir ülke olmadığına işaret ederek, yer altı sularının bilinçsiz kullanımının su kaynaklarını derinlere indirdiğini, tarımda bilinçsiz ilaç ve gübre kullanımının yer altı suları, göller ve akarsuların kirlenmesine neden olduğunu bildirdi.

 

İstanbul Boğazı nda yapılması planlanan 3 üncü köprünün çevreye olası etkileri sorulan Pepe, bu köprünün nereye yapılacağının henüz belli olmadığını söyledi.

 

Türkiye nin göz bebeği İstanbul da ormanların kentin kuzeyinde toplandığına işaret eden Pepe, Eğer 3 üncü köprü kuzeyden geçer, viyadükleriyle, çıkış yollarıyla bu ormanların içinde kılcallanma olursa ormanları kaybederiz dedi. Pepe, bölgedeki su kaynaklarının da zarar göreceğini söyledi. Böyle bir karar durumunda istifa edip etmeyeceği sorulan Pepe, bu konu netleşmeden buna cevap vermesinin popülizm olacağını, bakanlığı süresince hiç popülizm yapmadığını ifade etti.

 

Orman içindeki yapılara ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Pepe, bunlardan bazılarının kişilerin tapulu malları olduğunu, bazılarının ise 2B arazileri üzerinde yapıldığını belirterek, bu konuda Anayasa da ve yasalarda değişiklikler yapılması gerektiğini kaydetti.

 

ORMAN KÖYLERİNE GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ …

Pepe, başka bir soru üzerine de, Türkiye nin güneş enerjisi potansiyeline dikkat çekerek, Erzurum u güneş enerjisiyle bütün kış ısıtmak, bütün Akdeniz ve Ege yi soğutmak mümkündür. Orman köylerine güneş enerjisi sistemleri kuruyoruz. Ormanda ağaç, dal kesmesinler diye. Tüm bu kaynakları kullandıktan sonra eğer nükleere ihtiyaç duyulursa ona da bakarız yanıtını verdi.

Yağmur sularının depolanmasına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Pepe, Singapur da biriktirilerek damlası boşa harcanmayan yağmur sularının, Türkiye de de tuvaletlerde, bahçelerin sulanması, otomobillerin yıkanması gibi alanlarda kullanılabileceğini söyledi.

 

Bu sırada bir kişinin Ona da saat takarsınız ? sözüne Pepe nin Yok, yağmura saat takamazsınız demesi katılımcıları güldürdü.

musiad.org.tr

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: