Türk İngiliz CEO Forumu, iki ülke arasında işbirliği ...
 
 

 

Türk-İngiliz CEO lardan dev işbirliği

Türkiye ve İngiltere den 20 şirketin katıldığı Londra daki ikinci CEO Forumu ikili ticaretin kapısını araladı. İki ülke finans, teknoloji, enerji, altyapı, inşaat, havacılık ve savunma alanlarında işbirliği yapacak.

 

İlki mart ayında İngiltere Başbakanı David Cameron ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ın katılımıyla düzenlenen Türk-İngiliz CEO Forumu nun ikincisi dün gerçekleştirildi. Türkiye den 11, İngiltere den de 9 şirketin katıldığı forumda enerji, savunma, sigorta, inşaat, Türk markaları ve finans alanında işbirliği görüşüldü. Enerjide yenilenebilir enerji, güç sistemleri, akaryakıt ve doğalgaz gibi konular başlıca işbirliği alanları olarak tespit edildi. İnşaat ve sigorta sektörlerinde ise özellikle üçüncü ülkelerde ortak girişimler ve özelleştirmelerde birlikte hareket edilmesi kararlaştırıldı. Teknoloji alanında ise mobil ödemeler, sağlık, eğitim ve tarım da ele alınan konular arasındaydı. Marka konusunda ise Türkiye nin marka algısının geliştirilmesine yönelik atılacak adımlar masaya yatırıldı. Finans konu başlığı çerçevesinde ise öncelikle bölgesel daha sonra ise global bir finans merkezi haline getirilmesi için ortak hareket konusunda fikir birliğine varıldı. İki ülke arasındaki işbirliği olanakları belirlenen iki ayrı kişi veya kurum tarafından koordine edilecek. Gerek duyulması halinde konu başlıkları çerçevesinde forumda yer almayan sektör şirketlerinden de görüş alınması kararlaştırıldı.

 

TÜRKİYE İNGİLİZLER İÇİN ŞANS

İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Green "Türkiye nin hızlı ekonomik dönüşümünde yer almak için İngiliz firmalarına muazzam fırsatlar var" dedi. CEO Forum Eşbaşkanı ve Vodafone Group CEO su Vittorio Colao de "Türkiye, global portföyümüzün en parlak yıldızlarından biri. Yaptığımız yatırımın bu canlı ve dinamik ülkede, tüketicilerin hayatında her gün yarattığı değişimi görüyoruz" diye konuştu.

 

CEO FORUMU NA HANGİ ŞİRKETLER KATILDI?

İkin ci CEO Forum una şu isimler katıldı: Çalık Holding CEO su Berat Albayrak, Gürmen Group Yönetim Kurulu Başkanı (YKB) Remzi Gür, Akbank YKB Suzan Sabancı Dinçer, Vodafone Türkiye CEO su Serpil Timuray, Doğuş Holding CEO su Hüsnü Akhan, THY CEO su Temel Kotil, Sabancı Holding CEO su Zafer Kurtul, Borusan Holding CEO su Agah Uğur, Vestel Şirketler Grubu CEO su Ömer Yüngül, Akkök Grup CEO su Mehmet Ali Berkman, HSBC Türkiye CEO su Martin Spurling, İngiltere den ARUP Grup Başkanı Ian Gardner, BAE Systems CEO su Ian King, GSK dan Asya - Pasifik Bölge Başkanı Abbas Hussain, Rolls Royce Uluslararası Direktörü Michael Shipster, Diageo Avrupa Başkanı Andrew Morgan, WPP CEO su Sir Martin Sorell, Mott MacDonald Başkanı Keith Howells, Astra Zeneca Bölge Başkanı Henrik Nistrup Madsenve BP CEO su Bob Dudley.

www.sabah.com.tr / ekonomi

24 Kasım 2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: