Antalya Serbest Bölge İçin Yeni Arayışlar
 
 

 

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile Antalya Serbest Bölge İşleticisi A.Ş. ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses biraraya geldi.

 

BAKA nın çalışmalarını yakından takdirle takip ettiğini belirten Gürses, kalkınma ajansı ile her zaman işbirliğine devam etmek istediklerini söyledi. Sağlık ihtisas serbest bölgelerinin ihtiyaç olduğu vurgulanan görüşmede; Antalya ekonomisi için lokomotif görevi gören ve bölgenin ihracatına büyük katkı sağlayan Serbest Bölge nin rezerv alanının genişletilmesine yönelik olarak çalıştıklarını belirten Engin de, BAKA olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

 

Antalya Serbest Bölge deki gelişmeler ve bölgede yapılabilecek yeni yatırımların masaya yatırıldığı toplantı BAKA nın Antalya Yatırım Destek Ofisi nde gerçekleşti. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Alaattin Özyürek ile ASBAŞ Genel Müdürü Zeki Gürses, Serbest Bölge nin gelişimi ile yeni yatırımların neler olabileceğini ele aldı.

 

SAĞLIK İHTİSAS SERBEST BÖLGELERİ

Antalya Serbest Bölgesi nde son dönemlerde faaliyet gösteren medikal firmalarının kapasite artırımına gittiğini belirten Gürses, bu güzel gelişmelere paralel olarak Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından dile getirilen sağlık turizminin geliştirilmesi için münhasıran sağlık turizmine odaklanmış Sağlık Serbest Bölgeleri konusunda bilgi aktardı.

 

ASBAŞ Genel Müdürü, bu alanda çeşitli çalışmalar yapmayı planladıklarını ve BAKA ile bu konuda ortak hareket etmek istediklerini belirterek, Sağlık Serbest Bölgeleri için Antalya da gerekli altyapıyı BAKA ile ortaklaşa hazırlamak istediklerini kaydetti.

 

Serbest Bölge de yatçılık sektörünün artık rayına girdiğini söyleyen Gürses, yeni yatırım segmenti olarak güneş enerjisi panelleri üretmek isteyen firmalara yer vermek istediklerini belirterek, ihracata yönelik üretim yapmayı düşünen güneş enerjisi paneli üreticisi firmaları Antalya Serbest Bölge ye davet etti. Genel Müdür Gürses, son olarak Antalya Serbest Bölgesi nin sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir dosya hazırlayarak Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan a ulaştıracaklarını söyledi.

 

BAKA, BÖLGE SORUNLARININ TAKİPÇİSİ

Sağlık turizmi konusunda yoğun olarak çalıştıklarını belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, "BAKA ve Antalya Valiliği öncelikle sağlık turizmindeki mevzuat eksikliği ve bu yüzden yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla geçtiğimiz Aralık ayında ayrı ayrı iki yazı hazırlayarak Sağlık Bakanlığı na gönderdi. Bu süreçte Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak konu ile yakından ilgilendi. BAKA daha sonra sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren hastaneler ve tesisler ile birebir görüşmeler gerçekleştirerek kuruluşların sorunlarını dinledi ardından da 11 Mayıs 2011 de de geniş katılımlı Sağlık Turizmi Paneli düzenleyerek konunun paydaşları arasında sektörün sorunları ve çözüm önerileri konusunda bilgi alışverişi sağladı. Bu panelin yapılmasına müteakip bir ay içerisinde sağlık turizmi mevzuatı çıktı" dedi.

 

Antalya nın sağlık turizmi alanında Türkiye nin en önde gelen destinasyonlarından birisi olduğunu kaydeden Engin, BAKA olarak konunun takipçisi olacaklarını ve ASBAŞ gibi bölgemizde konu ile ilgili kurumların işbirliği ile Ankara da Bakanlık düzeyinde konuyu ilgili mercilere ileteceklerini vurguladı.

 

SAĞLIK İHTİSAS SERBEST BÖLGESİ İHTİYAÇ

Sağlık ihtisas serbest bölgelerinin artık ülkemizde kurulabileceğini, bu konuda bir ihtiyaç olduğunu düşündüğü belirten Engin, "Sağlık Serbest Bölgeleri kurulursa, bu bölgelerde yapılacak sağlık hizmetlerinde çeşitli vergi avantajları söz konusu olmalı, örneğin Kdv muafiyeti yatırımcıları bu bölgelere çekmek için önemli bir araç olabilir" diye konuştu.

 

Antalya Serbest Bölgesi nin sorunları ile yakından ilgilendiklerini, özellikle Serbest Bölgenin rezerv alanının genişletilmesine yönelik olarak çalıştıklarını ve bu konuda bir arazi tespit ettiklerini belirten BAKA Genel Sekreteri Engin, "Ancak, henüz kesin bir alan tespit edilmiş değil, ayrıca bu konu üzerinde daha da çalışılması lazım. Konunun hem Valilik hem de Bakanlık düzeyinde takipçisiyiz. Batı Akdeniz in ekonomik kalkınması için ASBAŞ ile her türlü işbirliğine hazırız" diyerek sözlerini tamamladı.

www.haberler.com

24.10.2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: