Batı Akdenizde Güneş Paneli Üretimi ...
 
güneş paneli üretimi
 

 

Batı Akdeniz in İlk Güneş Panelleri Üreticisi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Batı Akdeniz Bölgesi nin ilk, Türkiye nin ikinci güneş panelleri üreticisi ANTAK Enerji de üretimi yerinde inceledi. Yaklaşık bir ay önce kurulan ANTAK Enerji, ilk güneş panelleri satışını Birleşik Arap Emirlikleri nden Dubai ye gerçekleştirdi. Yerli ve yabancı firmalardan yoğun talep aldıklarını belirten ANTAK Enerji Genel Müdürü Osman Yıldız, yatırım öncesi ve sonrasındaki destekleri için BAKA ya teşekkür etti. BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin de, güneş panelleri üretiminin Antalya, Isparta ve Burdur da alüminyum, demir Çelik, montaj gibi birçok yan sektörün de gelişmesine katkıda bulunmasının beklendiğini ve yatırımın önemini vurguladı.

 

ANTAK Enerji kurucusu Genel Müdürü Osman Yıldız ile şirketin Genel Koordinatörü Ziynet Yıldız, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek ve Uzman Selin Şen e bütün üretim tezgâhlarını tek tek gezdirerek üretim süreçleri ve ürünler hakkında bilgi verdi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Genel Müdür Osman Yıldız, "Yüksek kaliteli ve rekabetçi fiyatlarla ürün sunmaya özen gösteriyoruz" dedi.

 

BÜYÜK BİR ATILIM OLACAK

Fransa da güneş panelleri üreten şirketlerde uzun yıllar yüksek pozisyonlarda çalıştıktan sonra Türkiye ye dönme kararı aldığını belirten Yıldız, "Fransa da edindiğimiz bilgi ve deneyimi ülkemize faydalı olmak adına Antalya da kullanmak istiyoruz. Ayrıca ülkemizde önümüzdeki yıllarda güneş enerjisi alanında büyük bir atılım olacak, bu potansiyeli değerlendirmek için Türkiye de yatırım kararı aldık" diye konuştu.

 

Üstün kalitede ve performansta monokristal ve polikristal güneş panelleri ürettiklerini ifade eden Yıldız, Yenilenebilir Enerji (YEK) Kanunu nda en son yapılan değişiklikle devletin, güneş enerjisinden üretilecek elektrik için kilowatsaat başına 13.3 dolar/sent alım garantisi sağladığını hatırlattı. Yıldız, yerli üretim güneş panelleri kullanılması durumunda alım garantili fiyatın 20 dolar/sente kadar yükselebileceğine dikkat çekti.

 

YEK Kanunu ile 2013 sonuna kadar tüm Türkiye de toplam 600 MW kapasite güneş enerjisi santralleri kurulmasının öngörüldüğünü söylen ANTAK Genel Müdürü, bu durumun Batı Akdeniz in ilk, Türkiye nin ikinci güneş enerjisi paneli üreticisi firmalarının ürünlerine olan talebi artırmasını beklediklerini söyledi.

 

YERLİ VE YABANCI FİRMALAR

Yeni kurulan bir firma olmalarına rağmen, güneş panellerinden elektrik üretmek isteyen birçok yerli ve yabancı firmanın kendileri ile temasa geçtiğini söyleyen Yıldız, gelen bu talepleri değerlendirmeye başladıklarını ve 2011 yılı Ağustos ayında üretime başlayan firmalarının, ilk güneş panelleri satışını Birleşik Arap Emirlikleri nden Dubai ye gerçekleştirdiğini söyledi. "İlk satışımızın ihracat olması bizi ayrıca sevindiriyor, bu satışlarımızın artarak büyümesini bekliyoruz" diyen Yıldız, Dubai nin yanı sıra Macaristan, Bulgaristan, Romanya, Suudi Arabistan gibi birçok ülkeden üretimlerine talep geldiğini söyledi.

 

ANTAK Genel Müdürü Yıldız, firma olarak yatırım kararı öncesinde ve sonrasında temas kurdukları kurum ve kuruluşların başında BAKA nın geldiğini ifade ederek, kendilerine bugüne kadar sağlamış olduğu desteklerden dolayı BAKA ya teşekkür etti.

 

YAN SANAYİYE KATKI SAĞLAYACAK

Batı Akdeniz in ilk güneş panelleri üretimi firması olan ANTAK Enerji yi yatırımından dolayı kutlayan BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, "Bu yatırım öncü bir yatırım olması ve ekonomideki cari açık probleminin önemli nedenlerinden birisi olan enerji ithalatının azaltılmasına katkı sağlaması bakımından çok önemli. Ayrıca, çevresel yönü de zaten herkesin malumu" dedi.

 

Yatırımın önemine dikkati çeken Engin, güneş panelleri üretiminin Antalya, Isparta ve Burdur da alüminyum, demir çelik, montaj gibi birçok yan sektörün de gelişmesine katkıda bulunmasının beklendiğini belirtti. Böyle bir firmayı ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden BAKA Genel Sekreteri Engin, dinamik ve yenilikçi şirketin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 4-5 katı büyüklüğe ulaşacağına inandığını söyledi. Engin, BAKA olarak firmaya ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü desteğe hazır olduklarını sözlerine ekledi. (Haberler.Com) 21 Eylül 2011

www.sondakika.com

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: