2012 yılı elektrikte lisans alma bedelleri ...
 
 

 

Elektrikte lisans alma bedelleri belirlendi

2012 yılında uygulanacak olan lisans alma, yıllık lisans, lisans yenileme, lisans tadili ve lisans sureti çıkartma bedelleri belirlendi.

 

Elektrik Piyasasında 2012 yılında uygulanacak olan lisans alma, yıllık lisans, lisans yenileme, lisans tadili ve lisans sureti çıkartma bedelleri belirlendi. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) 18 Ağustos 2011 tarihli toplantısında aldığı karar, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, üretim faaliyeti için lisans alacak bir girişimci kurulu gücüne göre artan miktarda olmak üzere 5 bin lira ile 250 bin lira arasında değişen miktarlarda ücret ödeyecek. Yıllık lisans bedeli, üretilen her kilovatsaat başına 0,003 kuruş, lisans yenileme bedeli ise lisans alma bedelinin yüzde 50 si kadar olacak. Lisans sureti çıkartma bedeli ise bin lira olarak belirlendi.

 

İletim faaliyeti

Karar uyarınca iletim faaliyeti yapacak şirketler de yıllık lisans bedeli olarak iletimi yapılan kilovatsaat başına 0,003 kuruş ödeyecek. Yıllık lisans tadili 5 bin lira, lisans sureti çıkartma bin lira olacak. Dağıtım lisansı ücretleri de dağıtımı yapılacak elektriğin miktarına göre 25 bin lira ile 750 bin lira arasında değişecek. Dağıtım faaliyetlerinde yıllık lisans bedeli, dağıtımı yapılan kilovatsaat başına 0,003 kuruş, lisans yenileme bedeli, lisans alma bedelinin yüzde 50 si kadar, lisans sureti çıkartma bedeli de bin lira olarak belirlendi. Toptan satış faaliyetlerinde lisans alma bedeli özel sektör toptan satış şirketleri için 275 bin lira, yıllık lisans bedeli, toptan satışı yapılan kilovatsaat başına 0,003 kuruş, lisans yenileme bedeli, lisans alma bedelinin yüzde 50 si kadar, lisans tadili 5 bin lira, lisans sureti çıkartma bedeli ise bin lira olacak. Perakende satış lisans bedeli ise özel sektör perakende satış şirketleri için 200 bin lira, perakende satış lisansı başvurusunda bulunan dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler için dağıtım faaliyeti lisans alma bedelinin yüzde 10 u kadar; yıllık lisans bedeli, perakende satışı yapılan kilovatsaat başına 0,003 kuruş, lisans yenileme bedeli, lisans alma bedelinin yüzde 50 si kadar, lisans tadili 5 bin lira, lisans sureti çıkartma bedeli ise bin lira olarak belirlendi.

 

Organize Sanayi Bölgeleri için de 2012 yılında uygulanacak olan lisans alma, yıllık lisans, lisans yenileme, lisans tadili ve lisans sureti çıkartma bedelleri belirlendi. Organize Sanayi Bölgelerinde üretim faaliyeti için lisans alma bedeli, kurulu güce göre 5 bin lira ile 250 bin lira arasında değişecek. OSB lerde yıllık lisans bedeli, üretimi yapılan kilovatsaat başına 0,003 kuruş, lisans yenileme bedeli, lisans alma bedelinin yüzde 50 si kadar, lisans sureti çıkartma bedeli de bin lira olacak. Organize Sanayi Bölgelerinde dağıtım faaliyeti lisans alma bedeli ise 25 bin lira ile 750 bin lira arasında değişecek. Dağıtım faaliyetlerinde lisans yenileme bedeli, lisans alma bedelinin yüzde 50 si kadar, lisans tadili bedeli 5 bin lira, lisans sureti çıkartma da bin lira olarak belirlendi.

www.geleceginenerjisi.com

06 Eylül 2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: