OSTİM Organize Sanayi Bölgesi ve ATAUM ...
 
 

 

Türkiye kaynağı tam kullanamıyor ATAUM proje ofisi olacak

Türkiye’nin AB projelerinde kendisi için ayrılan kaynağı tam olarak kullanamadığını belirten OSTİM Vakfı Genel Sekreteri Gülnaz Karaosmanoğlu, “ATAUM, uzmanlaşmış kadrosu ve tecrübesiyle OSTİM’in proje ofisi şeklinde çalışacak” dedi.

 

OSTİM OSB, hem kendi kurumsal projeleri, hem de bünyesindeki işletmelerin faydalanabileceği projelerin geliştirilmesi ve yürütülmesi için Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATAUM) ile ortak çalışmaya başladı.

 

Firmalarla tanışma süreci

Bünyesinde 5 bin küçük ve orta ölçekte işletme barındıran OSTİM Organize Sanayi Bölgesi, firmaların gelişimi için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Özellikle Avrupa Birliği 6. ve 7. Çerçeve programları kapsamında geliştirilebilecek projelerin yürütülmesi için ATAUM ile ortak çalışmaya başladı.

 

OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, OSTİM birim yöneticileri ve ATAUM Müdürü Prof. Dr. Çağrı Erhan’ın katılımıyla OSTİM OSB Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantı ile yapılacak olan işbirliğinin detayları netleştirildi. Buna göre ATAUM öncelikle OSTİM’de kümelenme yapısını oluşturmuş olan savunma, yenilenebilir enerji, medikal ve iş ve inşaat makineleri alanlarındaki firmalarla bir tanışma süreci geçirecek. Bu süreç sonunda hangi firmalarla ne tarz projeler geliştirilebileceğine karar verilecek. Erhan konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

 

“ATAUM olarak proje çağrıları ve olabilecek diğer işbirliği seçenekleri konusunda OSTİM’e danışmanlık ve yönlendirme hizmeti vereceğiz.

 

Firmaları tanımak zorundayız

Bunu yapabilmemiz için de OSTİM’in en rekabetçi olduğu bu dört sektördeki firmaları ve kapasitelerini çok iyi tanımak zorundayız. Ayrıca bizler sadece AB projelerini değil TÜBİTAK, DPT gibi diğer proje çağrısı yapan tüm kurumları OSTİM adına takip edeceğiz.” Türkiye’nin yazdığı birçok projenin daha içerik aşaması incelenmeden teknik yazım hataları sebebiyle reddedildiğine de dikkat çeken Erhan, bu sebeple bu işin profesyonelce, alanında uzmanlaşmış bir ekip tarafından yürütülmesinin de çok önemli olduğunu belirtti.

 

Fonlar Türk firmalarına ulaşacak

İŞBİRLİĞİNİN asıl amacının OSTİM’in ve bünyesindeki işletmelerin kurumsal kapasitelerini arttırabilmek olduğunu vurgulayan OSTİM Vakfı Genel Sekreteri Gülnaz Karaosmanoğlu ise konuyla ilgili şunları söyledi: “AB fonlarından özelde OSTİM ve genelde de tüm Türkiye’nin payının arttırılması gerektiğini düşünüyoruz. Biz OSTİM OSB yönetimi olarak kurumsal proje başvurularında bulunacağımız gibi özellikle OSTİM KOBİ’lerinin de Ar-Ge tabanlı, inovatif projeler ile bu fonlardan faydalanmalarını hedefliyoruz. Özellikle 6. ve 7. Çerçeve AB projelerinde Türkiye kendisi için ayrılan kaynağı tam olarak kullanamıyor. Dolayısıyla özellikle bu alanda çalışmalarımızı yoğunlaştırarak gerekli fonların ülkemiz firmalarına ulaşmasını istiyoruz. ATAUM, bu alanda uzmanlaşmış kadrosu ve tecrübesiyle OSTİM’in proje ofisi şeklinde çalışacak.”

www.hurriyet.com.tr / Ankara

29.08.2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: