Ispartada güneş panelleri fabrikası ve güneş tarlaları kurulması ...
 
Ispartada güneş enerjisi / solar energy
 

 

Isparta ya Güneş Tarlası

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, güneş panelleri fabrikası ve güneş tarlaları kurulması için Çin Heyetiyle anlaştı.

 

Başkan Günaydın, "Çin den bu konuda teknik heyetler ve şirket sahipleri gelecek. Bunun kurulma aşamasını da o zaman tamamlayacağız" dedi. Isparta başta olmak üzere bölgedeki işbirliği imkanlarını araştırmak için kente gelen Çin Ticari Heyeti ile Isparta Belediyesi arasında dev işbirliğine gidiliyor. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ın Isparta ya güneş enerji panelleri fabrikası ve Güneş tarlaları kurulması ile ilgili açıklamaları ve projesi gerçekleşiyor. Çin Hükümeti Hebei Eyaleti Ticari İşler Bürosu Başkanı Niu Fuzeng, Xingtai Ticaret Bürosu Yönetici Yardımcısı Gao Shengli, Xingtai Borsa Yatırım Ltd Şti. Başkanı Jiao Qibin, Xingtai Elektrik Trafik ve Ekipmanları Ltd Şti. Genel Müdür Yardımcısı Chen Liwei den oluşan konuk heyet Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Başkan Günaydın, konuyla ilgili olarak mutabakat sağlandığını belirterek, işbirliği ile ilgili olarak yazdığı iyi niyet mektubunu da Xingtai Belediye Başkanı na iletilmek üzere Çinli heyete teslim etti.

 

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta ya yapacakları Güneş Enerji Panelleri Fabrikası ve Güneş Tarlaları Yapımı ile ilgili olarak değerlendirmesinde, bu yatırımın bir senelik bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti. Projelerin olgunlaşma ve kuluçka döneminin tamamlandığına dikkat çeken ve yatırımı işaret eden Belediye Başkanı Günaydın, Çinli Heyet ile güneş enerjisi panelleri ve güneş tarlaları yapımı noktasında anlaşmaya varıldığını ifade etti. Belediye Başkanı Günaydın, "Çin den teknik heyet ve konu ile ilgili şirketin sahibi ve yetkilileri gelecek. Çin heyetimizle beraber yaklaşık bir yıldan bu yana çalışmalarımız olmuştu. Seçimlerden önce düşündüğüm bir projem vardı. Bu projemi Çin heyetimizle görüştük. Bunun kararını verdik. Güneş enerjisi panellerinin yapımı ve aynı zamanda güneş tarlalarının kurulması projemiz vardı. Bunun anlaşmasını yaptık. Kurulum aşamasını da zamanla tamamlayacağız. Bu aşamadan sonra da kısa sürede fabrikanın kurulması ve üretim yapması noktasına da gelmiş olacağız. Çin Heyetimizin ziyaretinde şehrimize bir showroom yapılması kararı alındı" diye konuştu.

 

Çin Heyeti, Isparta Belediyesi ile yapılan anlaşmanın ardından yaptıkları açıklamada, çok kısa süre kaldıkları kentte derin duygular edindiklerini söylediler. Isparta ya geçen Mart ayında geldiklerini hatırlatan Çin Heyeti o zamanki gelişinde memoranduma atılan imzalarla ilgili olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ın seri hareket etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen heyet, bundan sonra pazarlama ve pazar bulmayla ilgili çalışmalara devam edileceğini aktardı. Ana hedefin imzalanan sözleşme ve memorandumda çıkan fikirlerin devam ettirilmesi olduğunu belirten Çin Heyeti, maddeler üzerinde fikir birliğine varıldığını açıkladı.

 

Çin Heyeti Isparta da güneş enerjisi başta olmak üzere otomobil, motosiklet, rüzgar tribünleri, batarya fabrikaları dahil olmak üzere 84 ürünün imalatı ve montajı için Isparta daki yatırım girişimlerini sürdürdüklerini duyurmuşlardı. Çin heyeti, iki şehir arasındaki yatırımların hızlandırılması için yapılabilecek çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunmuş ve bunun karşılığında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da güneş enerjisi konusunun zor bir iş olmasına rağmen bu işe girmek istediklerini belirterek, bu konuda yatırım için ilk sinyali vermişti. Çin de üretilerek, Türkiye de ve özellikle Isparta da montajı yapılabilecek 84 ürünün bulunuyor. Ürünlerin showroomda sergilenmeye başlanmasıyla birlikte Ispartalı yatırımcı ürünleri görerek istediği ürünün imalatı ve montajına başlayabilecek, satışa sunabilecek. Isparta da üretilebilecek olan ürünlere de istenildiği takdirde yerel marka isimleri verilebilecek. Isparta (İHA) 24.08.2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: