Batı Akdenize Güneş Enerjisi Yatırımı ...
 
Türkiye / Turkey
 

 

"Batı Akdeniz e 102 MW lık güneş enerjisi yatırımı yapılacak"

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, güneş enerjisi yatırımlarının yapılacağı bölgeler ile şehirleri belirledi. Bu kapsamda 38 ile izin çıktı. Enerji yatırımında aslan payı 92 megavat (MW) ile Konya nın olurken 58 MW ile Antalya ikinci sırada yer aldı.

 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, güneş enerjisi yatırımlarının yapılacağı bölgeler ile şehirleri belirledi. Bu kapsamda 38 ile izin çıktı. Enerji yatırımında aslan payı 92 megavat (MW) ile Konya nın olurken 58 MW ile Antalya ikinci sırada yer aldı. Antalya, Isparta ve Burdur un bulunduğu Batı Akdeniz bölgesine ise toplam 102 MW lık güneş enerjisi yatırımı yapılması izni çıktı.

   

Türkiye güneş enerjisi yatırım haritası ve elektrik bağlantı noktaları netleşti. Yeni hazırlanan ve yayınlanan haritaya göre güneş enerjisinden elektrik üretmek için sadece 38 il için izin çıktı. En yüksek kapasite 92 MW ile Konya ya verilirken Antalya ya 58, Burdur a 26, Isparta ya da 18 MW olmak üzere toplam 102 MW lık dilim ayrıldı.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ndan Bölge ve trafo merkezi bazında güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisi bağlanabilir kapasiteleri başlığıyla yapılan açıklamada; trafo merkezleri Antalya da Akorsan, Finike, Kaş, Kemer, Korkuteli, Serbest Bölge, Akseki, Alanya 1, Alanya 2, Alara, Gazipaşa, Gündoğdu, Serik ve Varsak, Burdur da Bucak, Burdur ve Tefenni, Isparta da ise Barla, Eğirdir, Isparta, Keçiborlu, Kovada 2, Kuleönü ve Şarkikaraağaç olarak belirtildi.

   

Konuyla ilgili açıklama yapan Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Genel Sekreteri Tuncay Engin, enerji yatırımı, yatırım destek ofislerindeki uzman ekiplerinin (YDO) yerli ve yabancı yatırımcılara Milli Emlak ile Bölge Müdürlükleri işbirliği içinde natif yatırım arazisi bulma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Yerli ve yabancı yatırımcılara çağrıda bulunan Engin, başta uygun arazi bulunması olmak üzere yatırımın her aşamasında bürokratik işlemlerini hızlandırmak üzere yardımcı olacaklarını söyledi.

 

Enerji piyasası ile ilgili yönetmeliğin çıkmasının ardından yatırımcıların Batı Akdeniz e olan ilgisinin artığını belirten Engin, şunları söyledi: "Alman ve İtalyan firmalar yatırım destek ofislerimizle temasa geçerek özellikle güneş tarlaları için yatırım arazileri bulunması konusunda yardım talebinde bulundu. Orman ve hayvansal atıklar yönünden de zengin olan Bölgemizde, biyokütle ve biyogaz enerji santralleri kurulması için Kalkınma Ajansımıza yatırım arazisi talepleri geldi. Üç ildeki Yatırım Destek Ofislerimiz Milli Emlak ve Orman Bölge Müdürlükleri ile işbirliği içinde natif yatırım arazisi bulma çalışmalarına devam ediyor."

   

Yenilenebilir enerji sektörünün Batı Akdeniz için yatırım potansiyeli olan sektörlerden biri olduğunu ve BAKA nın ilk çalıştaylarından birinin Yenilenebilir Enerji Çalıştayı olduğunu hatırlatan Engin, Antalya, Burdur ve Isparta nın yanı sıra İzmir, Ankara, Bursa ve İstanbul dan da çalıştaya katılımlar olduğunu belirtti. Engin, "SDÜ ile ortak yaptığımız çalıştayda, bölgemizin genelinde güneş, biyogaz, biyokütle, hidroelektrik enerji potansiyelinin yüksek olduğu sınırlı alanlarda da (Uluborlu gibi) rüzgar enerjisinden faydalanmanın mümkün olduğu belirlendi." dedi.

www.timeturk.com/tr

16.08.2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: