Solar enerjiye ağırlık verecek ...
 
 

 

DemirDöküm Solar Enerjiye Ağırlık Verecek

DemirDöküm Yönetim Kurulu Başkanı Christoph M. Grosser, 2007 yılından itibaren Türkiye ye 725 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, 2011 yılı ihracat hedeflerinin 110 milyon avro olduğunu söyledi.

 

Grosser yaptığı açıklamada, DemirDöküm ün Türkiye de ısıtma pazarının lider firması olduğunu kaydederek, kombi pazarında yüzde 32, panel radyatörde yüzde 29, şofbende yüzde 75 ve termosifonda yüzde 50 lik pazar payına sahip olduklarını anlattı.

 

Grosser, 2008 yılında kurdukları fabrikada klima üretimine geçtiklerini ifade ederek, Bozüyük teki fabrikada yılda 600 bin adet klima ürettiklerine dikkati çekti.

 

Solar panel sistemlerine gerekli teşviklerin verilmesi amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile görüşme içinde olduklarını ifade eden Grosser, solar teknolojiler konusunda tüketici ve sanayicilere teşvik verilmesi durumunda Türkiye de yenilenebilir enerjinin gelişiminin çok rahat olacağını ifade etti. Bu konudaki girişimlerinin ve bekleyişlerinin sürdüğünü belirten Grosser, Türkiye de 2010 yılının başında solar panel fabrikası kurarak solar panel üretimine başladıklarını, solar panel pazarında büyük bir potansiyel bulunduğunu söyledi. Grosser, Türkiye nin Avrupa Birliği ne (AB) en yakın ülke konumunda bulunduğunu, bu nedenle Türkiye ısıtma ve soğutma sektöründe üretim üssü haline geldiğini anlattı.

 

Grosser, AB pazarları ve Türkiye nin komşu ülkelere ihracatına yoğun bir şekilde devam ettiklerini kaydederek, şunları söyledi:

 

Vaillant Group un DemirDöküm ü Ekim 2007 de satın almasından sonra bugüne kadar Türkiye de 725 milyon lira yatırım yaptık, 380 milyon avro. Bu yatırım ısıtma, soğutma ve havalandırma pazarında Türkiye de bu kadar kısa sürede yapılan en yüksek yatırım. Vaillant Group, DemirDöküm ve Vaillant markasının geleceği için temel adımlar attı. Büyük yatırımların yapılması, Vaillant Group için Türkiye nin ne kadar önemli bir ülke olduğunu ispat ediyor. Türkiye deki organizasyon yapısı Vaillant Group içinde dünyada üçüncü büyük organizasyon. Bozüyük üretim tesisimiz de Vaillant Group un 16 fabrikası içinde ikinci büyük üretim tesisidir. Bundan dolayı Türkiye deki üretim organizasyonunun belirli bir ağırlığı var. Bu ağırlığı hem iç pazar, hem ihracatta daha da güçlendireceğiz. 2011 yılı DemirDöküm toplam ihracat hedefimiz 110 milyon avro.

 

"ÜÇ TANE MARKAMIZ VAR: DEMİRDÖKÜM, DEMRAD ve HEAT LINE

2010 yılında gerçekleştirdikleri ihracat artışı nedeniyle ödül aldıklarını anımsatan Grosser, ihracattaki artışta Vaillant Group un 42 ülkedeki organizasyonunun önemi bulunduğuna dikkati çekti.

 

İngiltere nin kendileri açısından önemli bir pazar olduğuna işaret eden Grosser, İngiltere ısıtma ve sıcak su pazarında en büyük pazar. Her yıl 1,5 milyon kombi satılıyor. İngiltere de Vaillant Group olarak pazar lideriyiz. Hem radyatör, hem de kombi satışımızda. hızlı bir gelişim var. DemirDöküm olarak yurt dışında farklı markalarımız var. İngiltere de DemirDöküm e ait bir marka olan Heatline markası, Demrad markası da diğer ihracat ülkelerinde kullandığımız farklı bir marka. Değişik ülkelere değişik ürünler için değişik markalar kullanıyoruz. Bu markaların satışları belirli bir organizasyon ve belirli bir segment içinde devam etmektedir diye konuştu.

 

Vaillant Group bünyesinde AR-GE alanında çalışan 550 mühendis bulunduğunun altını çizen Grosser, Türkiye de de yeni bir AR-GE merkezi kurarak, Vaillant ın mevcut teknolojisini transfer etmek istediklerini bildirdi.

 

Solar enerjiye ağırlık vermeyi planladıklarını kaydeden Grosser, jeotermik çözümler konusunda da çalışma içinde olduklarını belirterek, İki ay içinde 50 kişiyi istihdam etmeyi istiyoruz. Türkiye de bin 800, dünya çapında 13 bin kişi istihdam ediyoruz dedi.

 

DemirDöküm ü satın almalarının ardından logosunu yenilediklerini söyleyen Grosser, mağaza ve servis konseptini de belirli prosedürlere göre yenilediklerini sözlerine ekledi. (Bloomberght.com)

www.gunesdergisi.com

02.08.2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: