Hollanda ve ABD firmalarıyla ortaklık anlaşmaları ...
 
jeotermal enerjide işbirliği
 

 

Ankaralı firmadan Hollanda ve ABD’yle stratejik işbirliği

Türkiye’nin önde gelen firmalarından Ankara merkezli NATA Holding, dünyanın önde gelen firmalarıyla ortaklık anlaşmalarıyla dünya markası olma yolunda ilerliyor. NATA Holding biri Hollandalı diğer ABD’li iki dev firmayla stratejik işbirliği anlaşması imzaladı.

 

Dünyanın en önemli futbol stadlarından Amsterdam Arena ve Emirastes gibi dev stadyumların yanı sıra aralarında Varşova Nassielski tren yolu hattı da bulunan dev projeleri yürüten Arcadis Firması Marketing Genel Müdürü Piet Van Suijdam ile NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık biraraya geldi.

 

Uluslararası projeler

NATA Holding ve Arcadis arasında stratejik işbirliği anlaşması yapılırken, NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık yapılacak ortak çalışmaları şöyle özetledi:

 

“Gerek Türkiye, gerekse Suriye Irak gibi Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra Amman ve Katar gibi körfez ülkelerinde, başta Türkmenistan olmak üzere Orta Asya’da yürüteceğimiz uluslar arası projelerde ortak hareket edeceğiz. Bir Türk firması olarak dünya çapında mühendis mimar ve teknisyen ağırlıklı 17 bin personel istihdam eden Arcadis gibi bir dünya markasıyla birlikte çalışacak olmak bizim için önemli.”

 

Alt yapı su çevre ve gayrimenkul projelerinin geliştirilmesi projelendirilmesi ve hayata geçirilip işletilmesi hususunda uluslararası projelere imza atan Arcadis, yılda yaklaşık 2 milyar euroluk ciro yaptığı ifade edildi. Arcadis’in yürüttüğü projeler arasında, Amsterdam Arena, Forum Duisburg AVM, Çin bilim ve tarih müzesi, Varşova Nassielski tren yolu hattı ve Emirates stadyumu gibi dev projelerin yanında dünyanın dört bir yanındaki raylı sistemler yer alıyor.

 

Jeotermalde ABD ile işbirliği

Öte yandan NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık önceki gün Amerika’nın Minnesota Eyaleti merkezli Ergenomics Şirketi yertilileriyle bir araya geldi. Tanık, Holding’in enerji grubu bünyesinde toplam 25 adet jeotermal enerjiye uygun sıcak suyu sahalarına sahip olduklarını ifade etti.

 

NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tanık, jeotermal enerji hususunda ülkemize son teknolojik know-how getirebilecek partner arayışı içerisindeyken Ergenomics firması ile tanıştıklarını belirterek şu bilgileri verdi:

 

“Ergenomics firması özellikle düşük orandaki sıcak sudan enerji üretim teknolojisine sahip olmakla dünyada öne çıkan bir firma olma özelliğini taşıyor.

 

Yabancı jeotermal enerji yatırımcılarının Türkiye’ye çekilmesi noktasında yaptığımız çalışmalar kapsamında bir araya geldi. Açılacak kuyu ve inşa edilecek enerji santralleri şimdiden yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. İlk etapta 250 milyon dolar seviyesinde bir yatırım için stratejik işbirliği anlaşması yaptık.”

 

Amerika’nın Minnesota Eyaletinde yerleşik Ergenomics Şirketi yetkilileri Türkiye’nin önemli kuruluşlarından biri olan NATA Holding ile birlikte yenilenebilir, sürdürülebilir, tükenmez, ucuz, güvenilir ve çevre dostu yeşil enerji olan jeotermal enerji alanında işbirliği içerisinde olmaktan mutlu olduklarını ifade ettiler.

www.hurriyet.com.tr / ankara

17.06.2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: