Yerli kaynaklarımızdan güneş enerjisiyle alakalı üretim ...
 
 

 

Kayseri de açılışını yaptığı alüminyum tesisini gezen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, çıkardıkları kanunla güneş enerjisinin önünün açıldığını belirtti. Yıldız, enflasyonda Avrupa Birliği ülkelerinin bir kısmının önüne geçildiğini söyledi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi nde bir alüminyum tesisinin açılışına katıldı. Bakan Yıldız; AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, partililer ve çalışanların da hazır bulunduğu açılışın ardından tesisi gezdi. Burada işçilerle sohbet eden Yıldız, daha sonra bir konuşma yaptı.

 

Bakan Yıldız konuşmasında, tesisin Kayseri ye hayırlı olmasını dileyerek, geçen yıl güneş enerjisiyle ilgili çıkardıkları kanunla sektörün önünü açtıklarını belirterek, "Yani Türkiye nin çok zengin kaynakları arasına alabileceğimiz güneşten, eğer herhangi bir yatırımcı, girişimci elektrik üretmek isterse, onu isterse serbest piyasaya satabilir. İster kendi tesisinde kullanabilir, yok eğer kamuyu tercih etmek isterse, devlete satmak isterse devlete satabilir. Bunun önünü açan bir kanun düzenlemesi yaptık. Yerli kaynaklarımızdan güneş enerjisiyle alakalı üretim yapmak isteyen yatırımcılara, firmalara yerli kaynaktan bir lojistik destek sağlamak lazım. Yani yerli ürettiğimizi yine yerli enerji kaynağı olarak kullanmak lazım. Biz, biliyorsunuz emeğin, alın terinin, çalışmanın değerini bilen bir yapı içerisinde 8 buçuk yıl idare ettik. Gerek memur maaşları gerek emekli maaşları gerekse işçi kardeşlerimizin aldığı maaşların taban fiyatıyla alakalı düzenleme yaptık. Biz diyoruz ki, enflasyon tam 5 katı kadardı, inşallah Avrupa Birliği ülkelerinin bir kısmının daha önüne geçtik. Halbuki biz Avrupa Birliğine daha giremedik. Ama onların da önüne geçtik. O yüzden kendi disiplinini ortaya koyan bir düzen içerisinde, bunların her birisini ortaya koyabilecek irade oluştu. Türkiye de bu ülkenin idare edilmesine lüzumlu lüzumsuz, gerekli gereksiz çok grup karışırdı. Devlet böyle idare edilmez, şöyle idare edilir diye farklı girişimlerde bulunulurdu. Herkes bunu çok iyi anlıyor ama artık bu devri çok geride bıraktık. Vatandaşlarımızın tercihi nasılsa o doğrultuda bu ülke yönetilecek" dedi.

 

Seçim süreciyle de alakalı konuşan Yıldız, AK Parti hükümetinin yaptığı açılışlardan da bahsederek, "Şurada 1 ay gibi bir sürecimiz kaldı. Nasipse 1 ay içerisinde yine vatandaşlarımızın tercihiyle yeni bir hükümet kurulacak ve o hükümet nasipse 4 yıl bu ülkeyi idare edecek. Başbakan ımız 40 tane açılışı bir arada yapıyor. Temel atmalara zaten gidemiyor. Ve biz diyoruz ki geçen 70 tane açılışı aynı anda yaptı. Bir bakan, 5 katlı bir binanın asansörünün açılışını yaptı. Bizden önce açılış yapmaya gerekçe bulunamıyordu. Bizim ülkemiz burası, biz açılışlara yetişemiyoruz" şeklinde konuştu.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konuşmasının ardından tesis gezisine devam etti. KAYSERİ (İHA)

13 Mayıs 2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: