Ana Para Garantlili Temiz Enerji Fonu ...
 
 

 

Yapı Kredi den Garantili Temiz Enerji Fonu

Yapı Kredi, dünyada temiz enerji sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin hisse senetlerine anaparayı riske atmadan yatırım yapma imkânı sunan Yapı Kredi B Tipi %100 Anapara Garantili Temiz Enerji Alt Fonu için talep toplamaya başlıyor.

 

1 - 7 Nisan 2011 tarihleri arasında satışa sunulacak B Tipi %100 Anapara Garantili Temiz Enerji Alt Fonu’nun yatırım dönemi 8 Nisan 2011’de başlayıp 25 Nisan 2012 (383 gün) tarihinde sona eriyor. Minimum 2 bin TL ile yatırım yapılabilinecek Fon’a alım başvuruları Yapı Kredi şubelerinden gerçekleştirilecek.

 

Yapı Kredi Portföy Yönetimi Genel Müdürü Gülsevin Yılmaz “Çevreye duyarlı ve sosyal sorumluluk odaklı yaklaşımımız ile yatırımcılarımıza B Tipi %100 Anapara Garantili Temiz Enerji Alt Fonu’nu sunduk. Fon, dünya çapında temiz enerji sektöründe faaliyet gösteren ve belirli kriterleri yerine getiren piyasa değeri en yüksek 30 şirketin hisse senetlerinden oluşuyor. Yatırımcılara Temiz Enerji Endeksi’nde önümüzdeki dönemde yaşanabilecek yükselişten katılım oranında getiri sağlama imkanı sunan Fon’un yapısında yatırım dönemi boyunca yüksek fiyat dalgalanmasını en aza indirmek amacıyla dalgalanma kontrol mekanizması bulunuyor. B Tipi %100 Anapara Garantili Temiz Enerji Alt Fonu’nun natif yatırım araçlarını kullanarak portföy çeşitlendirmesi yapmak ve sosyal sorumluluğa önem vererek yatırımını bu alanda hizmet gösteren şirketlere anapara garantisiyle yatırım yaparak değerlendirmek isteyen yatırımcılar için uygun bir ALTERNATİF olacağını düşünüyoruz” dedi.

 

%100 Anapara Garantili Temiz Enerji Alt Fonu’nun Getirisi Nasıl Hesaplanıyor?

 

Yatırım dönemi sonundaki Fon getirisini belirlemek için Fon’un dayanak varlığı olan Endeks’in başlangıç değeri, belirlenen üç gözlem tarihinde ilan edilecek Endeks kapanış değerlerinin aritmetik ortalamasıyla karşılaştırılacak. Endeks’in gözlem tarihlerindeki değerlerinin aritmetik ortalaması Endeks’in başlangıç değerinin üzerindeyse, Fon’un getirisi Temiz Enerji Endeksi değişiminin katılım oranı ile çarpılması sonucu bulunacak. Yatırım dönemi sonunda Endeks performansının negatif olması durumunda ise Fon, müşterisine anaparasını verecek.

 

Yapı Kredi Portföy Yönetimi A.Ş. Hakkında:

Kurumsal yatırım kararı alma süreci, aktif yönetimi ve yönettiği ürünlerde optimal getiriyi sağlama prensibiyle, farklı risk tercihlerine hitap eden, geniş yelpazedeki yatırım ürünlerinin yönetimini gerçekleştiren Yapı Kredi Portföy Yönetimi, bireysel ve kurumsal yatırımcılara sunduğu özel ve yenilikçi finansal çözümler ile varlık yönetiminde müşterilerinin vazgeçilmez iş ortağı olmayı hedeflemektedir.

www.yesilekonomi.com

01.04.2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: