Halk Bankası ile Fransız Kalkınma Ajansı arasında kredi protokolü ...
 
 

 

Halkbank a Fransız Kalkınma Ajansından kredi

Halk Bankası ile Fransız Kalkınma Ajansı arasında 100 milyon Avro luk kredi protokolü imzalandı.

 

Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, banka genel müdürlüğündeki imza töreninde, 100 milyon Avro luk bu yeni kaynağı KOBİ lerin yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanındaki yatırımlarını finanse etmek için kullanacaklarını söyledi.

        

Enerji yatırımlarının olmayan jeotermal enerjide dünya potansiyelinin yaklaşık yüzde 10 unun Türkiye de bulunduğunu, ancak birincil enerji kaynaklarına bakıldığında yenilenebilir enerjinin oranının yüzde 7 civarında olduğunu söyledi.

        

Enerji kaynakları iyi kullanıldığında ülkenin enerji üretimi ve arzı konusunda dışa bağımlılığın önemli ölçüde azalacağına işaret eden son derece stratejik yatırımlar olduğunu belirten Aydın, artık enerji üretmek kadar üretilmiş enerjiyi verimli kullanmanın da çok önemli bir hal aldığını ifade etti.

        

Türkiye nin yenilenebilir enerji kaynakları anlamında çok yüksek bir potansiyele sahip bulunduğunu dile getiren Aydın, birçok ülkede Aydın, Halkbank olarak bunu amaç edindiklerini, bunu yaparken doğal çevrenin korunması için de büyük özen göstereceklerini bildirdi.

        

Fransız Kalkınma Ajansından sağlanan bu kaynağın 4 yılı ödemesiz 12 vadeli olduğunu belirten Aydın, 100 milyon Avro nun 60 milyonluk kısmının enerji  verimliliği, 40 milyonluk kısmının da yenilenebilir enerji yatırımları için kullandırılacağını kaydetti.

       

Programdan en fazla 500 çalışana sahip KOBİ lerin yararlanacağını anlatan Aydın, sürecin yönetilmesi aşamasında enerji alanında uzman bir firma ile de işbirliği yaparak KOBİ lere yatırımları için ücretsiz teknik danışmanlık sağlayacaklarını ifade etti.

        

Aydın, çevreye duyarlı enerji üretimi ve tüketimini teşvik ederek, dünyanın ve Türkiye nin geleceğini güvenceye alarak KOBİ lerin uluslararası rekabet güçlerini artırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

        

FRANSIZ KALKINMA AJANSI DİREKTÖRÜ

Fransız Kalkınma Ajansı Akdeniz ve Ortadoğu Departmanı Direktörü Marie-Pierre Nicollet de bu kredi protokolünün iki ülkenin enerji konusunda aynı vizyona sahip olduğunu simgelediğini ve son derece önemli olduğunu söyledi.

        

Nicollet, enerjiyle ilgili yatırımların en verimli yatırımlar olduğunu,  bunların Türkiye gibi enerji konusunda dışarıya bağımlı olan ve hızla kalkınmakta olan ülkelerde de özellikle stratejik bir önem taşıdığını kaydetti.

   

Enerji de ülkelerimiz arasındaki yakınlaşmaya güçlü bir vesile diyen Nicollet, şöyle devam etti:

 

Bu yeni 100 milyon Avro luk krediyle beraber enerji etkinliği ve sürdürülebilir enerjilerle ilgili bir program yapılacaktır. Belki daha da önemli olan bu finansman desteğinin içindeki eğitim kısmıdır. Halkbank ve çalışanlarının eğitimi için tahsis edilmiş bir eğitim programı bu, ama aynı zamanda müşteriler için de düşünülüyor. Bu tür eğitimler sayesinde aramızdaki ilişkinin gerçekten dostane bir hal aldığının altını çizmek. Ümit ederim ki Türkiye de çalışan Fransız şirketler bu finansmanlardan yararlanmak için size başvururlar.

(AA) 24.03.2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: