İlk ve tek güneş fuarı Solarex ...
 
Solarex Istanbul 2011
 

 

Güneş Enerjisi Fuarı Açıldı

Günümüzde yaygınlığı artan ve gelecekte daha yaygın kullanılacağının sinyallerini veren Güneş Enerjisi Sistemleri, ülkemizdeki spesifik fuarında yeniden bir arada… Çevresel anlamda en temiz enerji kaynağı olarak bilinen Güneş Enerjisi Sistemi, ekonomikliliği ile de dikkat çekiyor. “Güneş Ülkesi” olarak adlandırılan Türkiye’nin güneş enerjisi sistemleri bu alanda ilk ve tek fuar olan Solarex İstanbul, teknolojide gelinen aşamayı da gözler önüne seriyor.

 

Kendini ifade etme ihtiyacı duyan ve sınırlarını geliştirmeyi amaçlayan Güneş Enerjisi Sistemleri Sektörü, İhlas Fuarcılık tarafından düzenlenen “Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Solarex İstanbul” ile 10 - 13 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde buluşacak.

 

Kurdela kesiminin ardından ziyarete açılan fuarda, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Yavuz Özgün, İstanbul Vali Yardımcısı Sayın Celalettin Yüksel, AKÜDER Yonetim kurulu başkanı Sayın Abdurrahman Acar, UNIDO ICHET Genel Direktoru Sayın Mustafa Hatipoğlu yer aldılar. Gecen yıl, 22 bin ziyaretçi tarafından gezilen fuarda  bu yıl toplamda 61 yabancı katılımcı yer almaktadır.

 

Nüfusun artması, ekonomik gelişmeler doğrultusunda enerji tasarrufunun zorunlu hale gelmesi, gelişen teknolojilerde güneş enerjisinin tercih edilmesi ve daha pek çok gelişme, gelecek yıllarda güneş enerjisinin önemini daha da artıracak ve güneş enerjisi sistemleri hak ettiği önemi görmeye başlayacaktır.

 

Katılımcı firmalar ile potansiyel güneş enerjisi kullanıcıları, ülkemizin ilk ve tek fuarı Solarex İstanbul Fuarı’nda bir araya geldi. Sanayi maliyetlerini yükselten pahalı enerji sistemleri yerine, güneş enerjisi sistemlerini tercih eden pek çok dünya ülkesinden ziyaretçi beklenen fuarda, Türk kamuoyuna da güneş enerjisi sistemlerinin öneminin anlatılması hedefleniyor. Bilindiği gibi Türkiye, güneş enerjisi potansiyeli bakımından avantajlı bir konumda bulunmakta.

 

Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Solarex İstanbul, ürün ve hizmetlerin seçkin ziyaretçi ile paylaşılacağı, uygulama örneklerinin sunulacağı, ürün çeşitliliği ile gövde gösterisinin yapılacağı gerçek bir ticari platform olacak.

 

Üretici firmalar, kullanıcılar, satın almacılar, yurt içi ve yurt dışı temsilcileri ile beraber kısacası sektörün tüm mensupları Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Solarex İstanbul’da…

 

Gerek sanayileşme gerekse bireylerin daha iyi yaşam istekleri günümüzde enerji tüketimini önemli ölçüde artırırken, enerjinin önemi ve maliyeti de buna bağlı olarak artıyor. Fosil yakıtların sonlu bir tür olması ve daha da önemlisi hızlı tüketimi, insanlığı yeni arayışlara itiyor.

 

Güneş enerjisi ise geniş coğrafi dağılıma sahip bir enerji kaynağı olup, geleceğin dünyasının enerji gereksiniminin karşılanmasında, geleneksel enerji kaynaklarının yanında önemli seçeneklerden biri olacağını gösteriyor. Hızlı artışlar yapmaya devam eden güneş enerjisi sistemlerinin, önümüzdeki 25 yıl içinde en hızlı büyüyecek olan elektrik enerjisi alanı olması bekleniyor. Güneş enerjisi yatırımının en hızlı geri dönüş sağladığı alan olarak bilinen fakat mevcut enerji kaynaklarının hızla tükenmesi ve enerji ihtiyacının aynı oranda artması insanoğlunu yenilenebilir enerjiye sevk ediyor.

 

Güneş enerjisi sektörü 1990’lı yılların ortalarından bu yana dünyada yılda yüzde 30 büyüme hızıyla gelişiyor. Türkiye’de de yaygınlığı artmaya devam eden güneş enerjisi teknolojileri, önümüzdeki yıllarda her ülkenin ekonomik büyümesinin önündeki en önemli belirleyici olacağını gösteriyor. Güneş ışığına bol miktarda sahip olan Türkiye’de ortalama yıllık toplam güneşlenme süresi pek çok Avrupa ülkesinin üzerinde. Enerjide dışa  bağımlı olan ülkemiz, elindeki mevcut kaynaklardan yararlanmak adına ve bu konuda  bilinç oluşturmak için ilk spesifik fuarında buluşuyor. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, Solarex İstanbul, organizasyonuyla sektörü canlandırmak ve ülkemizin zengin güneş enerjisinden faydalanmak üzere herkesi  10 - 13 Mart’ta İstanbul Fuar Merkezi’ne davet ediyor.

 

Sektörde ilk defa İhlas Fuarcılık tarafından düzenlenen Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı, İspanya’dan Almanya’ya, Kore’den Çin’e kadar dünyanın en önemli firmalarının katıldığı geniş bir katılımcı konseptine sahip. Fuar, 13 Mart pazar akşamına kadar kapılarını ziyaretçiler için açık tutacak.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi telsiz iletişim ihtiyacının sağlanması için CleanGlobe ekibi tarafından projelendirilen ve ürün tedariki yapılan 42kW kurulu güce sahip güneş enerjisi sistemi, fuarın ilgi çeken standlarından olacak. Tüm elektrik ihtiyacını güneşten sağlayacak olan sistemin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

 

Nisan ayında kapılarını ziyaretçilerine açacak olan Antalya Güneş Evi gibi farklı unsurların sergileneceği fuarda, çatılara kolaylıkla monte edilebilen esnek güneş panelleri de kullanıcılar için büyük avantaj içeriyor.

 

Türkiye de güneş enerjisi kullanımının kolaylaştırılmasını hedefleyen güneş ağaçları da fuarın en renkli projeleri olacak.

 

Solarex İstanbul Fuarı, dördüncü  yılında, her sene başarı ile gerçekleştirdiği hedeflerini daha da büyütüyor. Ülkemizin gelişimine doğru orantılı olarak büyüyen güneş enerjisi sektörü, kalitesini, hizmetlerini ve ürün çeşitlerini spesifik fuarında profesyonel ziyaretçileri için sergiliyor.

 

DÜNYA ÇAPINDA KATILIM

Yurt dışından katılım gösteren firmaları ve dünyanın dört bir yanından katılan yabancı ziyaretçileri ile geçtiğimiz senelerde başarısını kanıtlayan Solarex İstanbul Fuarı, dördüncü senesinde de, yenilikleri ve gelişmeleri sektörle paylaşmaya, sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi platformunu oluşturmaya ve ticareti canlandırmaya hazırlanıyor.

 

Üreticiler, tüketiciler, satın almacılar, yurt içi ve yurt dışı temsilcileri kısacası sektörün tüm mensupları Güneş Enerjisi Sektörünün  dördüncü yılında yeniden bir araya geliyor. 4. Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Solarex İstanbul, sektörü buluşturan ve ticareti canlandıran gerçek bir ticari platforma ev sahipliği yapıyor.

 

Fuar sadece katılımcı anlamında değil, yabancı ziyaretçi anlamında da başarısını sürdürecek. 18 bin metrekarelik kapalı alanda düzenlenen fuar, 161 katılımcı firmaya ev sahipliği yapıyor.

 

DEV KURUMLARIN ORTAK BULUŞMA NOKTASI

T.C. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman - Köy İşleri Genel Müdürlüğü, Elektrik İşleri Etüt İdaresi, Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü, GENSED, UFTP, Çevkor, Yeşil Ekonomi, JCI Avrasya Enerji Takımı, AKÜDER, Milli Prodüktivite Merkezi, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi, Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi, Cleanglobe, Unido Ichet ve çok sayıda medya kuruluşu tarafından desteklenen fuarda, tüm güneş enerjisi endüstrisinin kalbi atacak.

 

KITALARI BİRLEŞTİREN COĞRAFYA: İSTANBUL

İstanbul’un coğrafyasından kaynaklı stratejik konum, fuar alanının havaalanına yakınlığı ve ulaşım kolaylığı, avantajlı coğrafyasının ihracata katkıları ile Uluslararası Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı Solarex İstanbul, dünya çapında gelişimini sürdürmekte.

 

Katılımcı firmaları doğru hedefe yönlendirecek olan fuar, sektöre daha uzun yıllar hizmet vermeye devam edecek.

 

KATILIMCI PROFİLİ

Solar enerji fotoelektrik mamülleri, Solar enerji ve yapı entegrasyon ürünleri ve uygulamaları, solar enerji ısı koruma materyalleri, solar enerji yeni materyal ve teknolojileri, solar enerji fotovoltaik ürün ve üretim teçhizatları, solar enerji şarj ürünleri ve teçhizatları, solar enerji soğutma ve ısıtma teçhizatları, solar enerji tamamlayıcı otomatik kontrol cihaz ve enstrümanları, solar enerji özel levha ve dolguları, solar enerji su ısıtıcı ve ürün teçhizatları, solar enerji üreticileri, solar enerji montaj atölyesi sahipleri,  solar enerji sistemleri için imalatçıları, solar enerji sistemleri için ithalat yapan temsilciler.

 

ZİYARETÇİ PROFİLİ

Dağıtım, Ticaret ve Hizmetler

Toptancılar, İhracatçılar, İthalatçılar, distribütörlük, temsilcilik, satınalma yetkilileri, ambalaj, geri dönüşüm…

 

İmalat

Elektrik mühendisleri, makine mühendisleri, maden mühendisleri, mantaj atölyesi sahipleri, yöneticiler, satınalma yetkilileri, güneş enerji üreticileri, teknisyenler, mühendisler…

 

Bakım ve Onarım

Endüstri mühendisleri, kimya mühendisleri, makine mühendisleri, maden mühendisleri, kamu sektörü be belediyeler, yöneticiler, yetkili servis görevlileri, mühendisler, elektrik mühendisleri, müteahhitler ve kooperatifler, turizm işletmeleri ve oteller, teknisyenler, satınalma yetkilileri…

 

İHLAS FUARCILIK HAKKINDA

Sektörel yayıncılık konusunda faaliyetlerini yürüten İhlas Fuarcılık, Türkiye’nin en eski fuarcılık şirketlerinden biridir. Şirket, ilk organizasyonunu 1988 yılında Tekstil Makineleri Fuarı ile gerçekleştirdi. Bugüne dek, 100’e yakın fuar organizasyonu gerçekleştiren İhlas Fuarcılık, 30’a yakın web sitesinin de sahibi. WEB TV reklam ve SAK (Satın Alma Kulübü) ise şirketin yeni ve ivmesi artan projeleri arasında yer alıyor.

 

Girişin ücretsiz olduğu fuar, 10- 13 Mart 2011 tarihlerinde 10:00- 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir. Ücretsiz online davetiye alabilmek için www.solarexistanbul.com adresine girmek yeterli.

 

Detaylı Bilgi Almak İçin:

www.ihlasfuar.com

Tel: (212) 454 25 03

Faks: (212) 454 25 06

www.gunesdergisi.com

11 Mart 2011

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: