Güneş ölçüm sistemleri
 
 

Norm Enerji’den ayrıntılı ‘güneş ölçüm sistemleri’

 

Norm Enerji Sistemleri, güneş enerjisi santralı yatırımcıları için, projelerde yatırımın geri dönüş süresini hesaplama, verimlilik ve uygun teknolojilerin seçilmesi gibi konularda belirleyici olan “güneş ışınım ve güneşlenme süresi” ölçüm hizmetini, tüm detayları ile veriyor.

  

Güneş enerjisi harita ve atlaslarının, şehir merkezlerinde bazı bölgelere kurulmuş çevresi yapı ve engelleyiciler ile kapalı meteoroloji istasyonlarının verileri ile hazırlandığını söyleyen Norm Enerji Sistemleri Genel Müdürü İbrahim Erkan Yenen, bu nedenle, verilerin meteorolojik anlamda doğru olsalar da enerji planlaması açısından yeterli ve sağlıklı olmadığını belirtti. Güneş enerjisi ve özellikle fotovoltaik modül uygulamalarında dünyada ve Türkiye’de hızlı bir üretim ve yatırım süreci yaşandığını kaydeden Yenen, “Enerji planlamalarında haritalar ile proje geliştirmek büyük risk taşımaktadır. Projeler hazırlanırken, güneş ışınımı ve güneşlenme süresi ölçümleri ayrıntılı olarak yapılmalıdır. Fotovoltaik modülleri etkileyen atmosferik ve çevresel etkilerin ölçülmesi ve bu doğrultuda fizibilite çalışmalarının gerçekleştirilmesi gerekir” dedi.

 

Güneş enerjisi yatırımlarında ayrıntılı lokal ölçümleme sonucunda alınan verilerle fizibilite yapılmasının; sistem tasarımı, teknoloji seçimi, kurulum, performans izleme, ileriye yönelik enerji üretim tahminleri, yatırımın maliyeti ve geri dönüş analizlerinin sağlıklı yapılması için

çok önemli olduğunu kaydeden Yenen, “Yatırımcılara; sağlıklı, doğru, sürekli bilgi sağlamak amacıyla anahtar teslimi ‘güneş enerjisi ölçüm sistemi’ uygulamaları hizmeti veriyoruz” dedi.

 

Yenen, standart paket güneş enerjisi ölçüm sisteminin; güneş enerjisi ışınım bilgisi, rüzgar hızı, basınç, sıcaklık ve nem verilerini kayıt altında tuttuğunu söyledi. “Bu sistem sayesinde, GSM modem ile bilgilerin günlük olarak aktarılması sağlanabiliyor. İşletme ve bakım dahil, veri takibi, simülasyonla karşılaştırmalı veri yorumlaması yapılabiliyor” diyen Yenen, fotovoltaik modüllerin elektrik üretiminde etkili olan temel parametrelerden bazılarını şöyle sıraladı: Gelen güneş ışınımının yoğunluğu, güneşlenme süresi, güneşin geliş açısı, en uygun verimlilik sıcaklığı, kullanılan malzemenin yapısı, hücre sıcaklığı, ortam sıcaklığı ve hücrenin kimyasal bileşenleri.

www.solar-bazaar.com

 
 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: