Enerji ve Altyapı Yatırımlarında Türkiye ...
 
 

 

Expansion: Türkiye, Avrupa nın daha çok ilgisini çekiyor

İspanya nın önemli ekonomi gazetelerinden Expansion , Türkiye, enerji ve altyapıda 150 milyar dolardan fazla yatırım yapacak başlığı altında verdiği haberde, Türkiye nin büyük bir modernleşme planı uygulayacağını yazdı.

 

Expansion, AB adaylığının yanısıra, genç ve kalabalık nüfus, tüketime olan rağbet ve stratejik konumuyla Türkiye, Avrupa nın daha çok ilgisini çekiyor görüşünü savunarak, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı nın (OECD) raporuna göre 2011-2017 yılları arasında Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) yüzde 6,7 ile en fazla büyüme öngörülen ülkenin Türkiye olduğunun altını çizdi.

 

İspanyol ekonomi gazetesi, elektrik tüketiminin her yıl yüzde 7 arttığı Türkiye nin enerjide yüzde 90 dışarıya bağımlı olmasının bir tehlike arz ettiğini, küresel ekonomide konumunu sağlamlaştırmak isteyen bir Türkiye nin ileri adım atma ihtiyacı duyduğunu kaydetti.

 

İspanya nın Türkiye deki Ticaret Müşaviri İsaac Martin de yayınlanan demecinde, Türkiye nin iç pazarında ve stratejik konumuyla dışarıda geniş fırsatlar sunmasına karşın karmaşık, sabır gösterilmesi gereken ve uzun vadeli projelerin yapılacağı bir pazar olduğunu söyledi. Martin, Türkiye, İspanyol şirketleri için umutlandırıcı ve talep edilen bir pazar dedi.

 

İspanya Dış Ticaret Enstitüsü nün Ankara daki ofisinden yapılan değerlendirmelerde de, Elektrik sektörünün özelleştirilmesi tamamen bir gereklilik arz ediyor. Yenilenebilir enerji ve rüzgar enerjisinde, yeni termik santrallerin inşaasında 2020 yılına kadar 91 ila 128 milyar dolar arasında yatırım öngörülüyor. Ancak telekomünikasyon sektöründe fırsatlar kaçırılmış ve büyük firmalar önceden bu pazara girmişler denildi.

 

Bu arada, Türkiye de Başbakanlığa bağlı Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı nın İspanya daki temsilcisi Yasemen Körükçü de Mevcut durumda Türkiye de iş yapan 370 İspanyol firması var. 903 olan Fransız ve 815 olan İtalyan şirketleriyle karşılaştırdığımızda İspanyol şirketlerin sayıları az. Türkiye nin sunduğu karlı yatırım fırsatlarını keşfettikleri anda şüphesiz İspanyol şirketlerin de Türkiye deki sayılarını artıracaklarına inanıyoruz diyerek, İspanyol firmaları Türkiye de daha fazla yatırım yapmaya davet etti.

 

İspanya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi yaklaşık 7 milyar avro olurken, Türkiye deki İspanyol yatırımı 3 milyar avroyu buluyor.

www.zaman.com.tr / ekonomi

AA - 21 Şubat 2011

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: