Güneş enerjisinde fazla kapasite sorunu ...
 
 

 

Fransa Güneş Enerjisinde Fazla Kapasite Sorunu Yaşıyor

Fransa çevre bakanlığı yetkililerinden Pierre-Franck Chevet yaptığı bir açıklamada Fransa nın güneş enerjisinde 2020 yılı hedefi olan 5.400 MW ı çok büyük oranda aşacağının anlaşıldığını belirti.

 

Chevet yaptığı açıklamada daha önce açıklanan teşviklerin düşürülmesine rağmen en kötümser tahminlere göre bile 2020 yılı için belirlenen hedeflerin çok büyük oranda aşılacağını söyledi. Chevet açıklamasında güneş enerjisinden elektrik üretmenin megavat başına maliyetinin 300 ila 600 avro arasında değiştiğini söylerken, Avrupa enerji pazarındaki fiyatların ise megavat başına 50 ila 70 avro arasında değiştiğini ifade etti.

 

Chevet in verdiği diğer bilgilere göre aynı maliyet karasal rüzgar enerjisinde 80 avro, deniz üstü rüzgar enerjisinde 150 ila 180 avro arasında iken biyoyakıtda 120 ila 140 avro arasında.

 

Fransa güneş enerjisi sektöründe yaşanan beklenmedik derecede hızlı gelişme nedeni ile Aralık ayında ülkedeki 3 kW üzerindeki tüm yeni güneş enerjisi yatırımlarının onaylanmasını üç ay süre ile durdurmuştu.

 

Fransa Çevre Bakanı Nathalie Kosciusko-Morizet bu kararın gerekçesi olarak ülkedeki güneş enerjisi yatırımlarının beklenenden hızlı arttığını, bu yatırımlarda ise çok büyük oranda Çin den ithal edilen güneş panelleri kullanıldığını bunun ise Fransa da yeni yeşil iş alanları yaratma olanağını yok ettiğini söylemişti. Fransız hükümetinin Şubat ayı içinde bu konudaki kararını ve atılacak adımları açıklaması bekleniyor.

 

Fransız EDF Energies Nouvelles ile beraber Fransa da 120 MW kapasiteli güneş paneli üretim fabrikası kurmayı planlayan ABD li First Solar ise kararın ardından bu yatırım kararını süresiz olarak dondurduğunu açıklamıştı.

 

Aralık ayında açıklanan bu karar öncesinde Fransa nın 2010 yılı başında 200 MW olan kurulu güneş enerjisi gücünün 2011 sonunda 2.150 MW seviyesine ulaşacağı öngörülüyordu.

 

Rüzgar İçin Yabancı Yatırım Çağrısı

Chevet açıklamasında ayrıca Fransız hükümetinin özellikle deniz üstü rüzgar enerjisi alanında yatırım yapmak isteyen türbin üreticisi şirketlerin yatırımlarından memnuniyet duyacağını söyledi.

 

Ocak ayında bizzat Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy tarafından yapılan bir açıklama ile Fransa nın yıl sonuna kadar 3.000 MW lık 5 ayrı deniz üstü rüzgar tarlası için ihale açacağı bildirilmişti. Bu yatırımların 10 milyar avroluk yatırım ile 2015 yılında tammamlanarak devreye girmesi öngörülüyor. İlk kısım bittikten sonra ise Fransa nın deniz üstü rüzgarda 2020 yılına kadar 6.000 MW kurulu kapasiteye ulaşması için gerekli ikinci aşama başlayacak.

www.yesilekonomi.com

10.02.2011

 

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: