Avrupanın enerji politikası ve yenilenebilir enerji
 
renewable energy - yenilenebilir enerji
 

 

Avrupa iş dünyası ve kurumları, 2050 de %100 yenilenebilir çağrısında bulundu

 

Sanayi ve ticaret odaları, profesyoneller, akademisyenler ile çevre örgütlerini kapsayan 200 den fazla kurum, Avrupa nın 2050 enerji politikasının yüzde 100 yenilenebilir hedefini kapsaması için çağrıda bulundu.

 

Sanayi ve ticaret odaları, profesyoneller, akademisyenler ile çevre örgütlerini kapsayan 200 den fazla kurum bir bildiye imza attı. Bildiri kapsamında, Avrupa nın 2050 enerji politikasının yüzde 100 yenilenebilir hedefini kapsamasına dair çağrıda bulunuldu. Bildiride “Sadece ekonomik gerileme değil, iklim değişikliğinin getirdiği zorunluluklar, artan fosil yakıt fiyatları Avrupa nın özellikle yenilenebilir enerjiye dayalı sürdürülebilir çözümler geliştirmesinin aciliyetini ortaya koyuyor" ifadesine yer verildi. Avrupa Birliği, bugünlerde 4 Şubat ta Brüksel de AB liderlerinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan Enerji Zirvesi öncesi Avrupa nın 2050 enerji geleceğini gözden geçiriyor.

 

Avrupa, örneklerle liderlik etmeli

Bildiriyi imzalayanlar, Avrupa ya örneklerle liderlik etmesi yönünde çağrıda bulundular. "Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji teknolojilerinin desteklenmesi ile hem enerji arzı güvenliğine ulaşacak hem de iklim değişimi ile mücadele edeceğiz. Aynı zamanda da yüksek nitelikli yeşil iş imkanları yaratan sürdürülebilir bir ekonomiye sahip olacağız" denildi. Destekçiler arasında yer alan Francisco Xavier Albistur Marin (İspanya), Yolanda Avontroodt (Belçika) Marco Bülow (Almanya) ve Fiona Hall (İngiltere) gibi parlamenterler, Doğal Hayatı Koruma Derneği, Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği gibi kurumlar, juwi, Kaco, Schneider Electric, Siliken gibi şirketler, yeşil iş imkanları yaratacak enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjiye olan bağlılıklarını ifade ettiler. Avrupa liderlerinin vatandaşlarının yararı için bir an önce harekete geçmeleri gerektiği belirtildi.

 

İspanya Yenilenebilir Enerji Derneği Başkanı Javier García Breva "Hayata geçirilmesi için çağrıda bulunduğumuz, yüzde 100 yenilenebilir enerji hedefinin gerçekleştirilmesi için Avrupa ve İspanya da politik bir stratejiye ihtiyacımız var. Eğer bu stratejiyi müzakere edeceksek, yenilenebilir teknolojilerinin büyümesini tartışmaktan başlayalım" dedi.

 

İspanya Greenpeace yöneticisi Miren Gutierrez "Geleceğimiz için ne istediğimize karar vermemiz gereken an geldi. Bir tarafta belirsizliğe, tahribata ve iklim değişimine yol açan ve bize hakim olan kirli enerji, diğer tarafta ise istikrar, sürdürülebilirlilik, güvenlik ve kalkınma anlamına gelen yenilenebilir enerji var" dedi.

www.geleceginenerjisi.com

27 Ocak 2011

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: