Yeni Projeler Hazır ...
 
 

 

SP Enerji, 2011’e yeni projelerle hazır.

SP Enerji, Akdeniz Bölgesi nde belirlediği sahaları güneş enerjisi santral yatırımcılarına önermek için mevzuatın netleşmesini bekliyor.

 

Faaliyetlerine iki yıl önce başlayarak üç ana faaliyet alanında hizmet sunan SP Güneş- Yenilenebilir Enerji Sistemleri, Akdeniz Bölgesi nde belirlediği sahaları güneş enerjisi santral yatırımcılarına önermek için mevzuatın netleşmesini bekliyor. Sistem entegratörlüğü, güneş panelleri distribütörlüğü ve büyük Güneş Enerjisi Santralleri (GES) kurmak isteyen yatırımcılara malzeme ve mühendislik desteği vererek anahtar teslimi iş yaptıklarını belirten SP Enerji Genel Müdürü Serdar Tabakoğlu, “Akdeniz Bölgesi nde güneş potansiyeline ve enerji nakil hatlarına olan yakınlığına bakarak harita mühendisleriyle ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmayla sahalar belirledik. Hazine, orman ya da şahıs arazileri bulunuyor. Bu bölgelerde yapılması potansiyel yatırımlar için tüm ölçüm ve hesaplamaları yaptık. Bu alanları, talep eden yatırımcılara öneriyoruz, lisans başvuru dosyalarını hazırlayıp, mevzuatın netleşmesini bekliyoruz" dedi.

 

Güneş enerjisinin yanında kurulu gücü 500 kW’nın altında olan hidrolik (Hidro Elektrik) tesislerini kurmak isteyen yatırımcılara malzeme ve mühendislik desteği vererek anahtar teslimi hizmet sunduklarını belirten Serdar Tabakoğlu, işyerinin, tesisinin veya çiftliğin yanından akan akarsuya sahip yatırımcılara; ihtiyaç duyulan her türlü hizmeti sunduklarını bildirdi. Bu tür tesisler için DSİ’den su kullanım anlaşması gerekmediğini; sadece üretilen enerjinin kendi tesislerinde tüketilmek üzere şebeke senkron olarak kurulduğunu bildirmenin yeterli olduğunu söyleyen Tabakoğlu, “İhtiyaca göre minik tiplerde, tek şaftlı turgo, çift şaftlı turgo, yatay akış dikey tip, kaplan ve francis tip türbinleri 200 W’dan 10 kW’ya kadar orta büyüklükteki tiplerde ise 500 kW’ya, kadar kaplan ve tubular tip türbinleri temin ve tesis ediyoruz. Bu yol ile yanında akarsuya sahip tesislere bedava elektrik üretme olanağı sunuyoruz” diye konuştu.

 

Kurulu gücü 500 kWp dan büyük Güneş Enerjisi Santralleri (GES) için sundukları hizmetleri için ise Tabakoğlu, şu açıklamalarda bulundu: "GES yatırımcılar için proje geliştirme, santral yeri belirleme ve değerlendirme, sistem fizibilite analizi, sistem tasarımı ve mühendislik, proje yönetimi ve yürütülmesi, EPDK ya  başvuru dosyasının hazırlanması ve sonuçlandırılması, TEİAŞ ve TEDAŞ ile enerji bağlantı anlaşması yapılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca  Enerji İşleri Genel Müdürlüğü ne proje dosyalarının hazırlanması, sistemin işletimi ve bakım-servis hizmetleri, yatırım indirimi, gümrük muafiyeti ve KDV istisnası gibi teşvik araçlarından yaralanmak amacı ile Hazine Müsteşarlığı ndan teşvik çıkartılması  ve  proje ile ilgili finansman temini amacı ile bankalara fizibilite raporunun hazırlanmasına kadar her tür desteği veriyoruz. Henüz mevzuat netleşmediği için GES olarak hayata geçirdiğimiz bir proje yok. Ancak talep eden birkaç yatırımcının lisans başvuru dosyasını EPDK ya sunulmak üzere hazırladık. Mevzuat netleştiği ve lisans başvuruları açıldığı an başvuruları yapılacak durumda.”

 

Üretilen enerji kadar aslında tasarruf edilen enerjinin önemine de işaret eden Tabakoğlu, işyerlerinin en büyük enerji tüketimlerinin gece aydınlatması sırasında gerçekleştiğini belirtti. Aydınlatma giderlerinin toplam enerji giderlerinin yaklaşık yüzde 15’ine denk geldiğini söyleyen Tabakoğlu, bu nedenle yenilenebilir enerji kaynakları yönetimine bir bütün olarak baktıklarını ve enerji tasarrufuna yönelik High Power LED aydınlatma ürünlerine yöneldiklerini söyledi. Global distribütörlüğünü aldıkları ürünleri yaklaşık iki yıldır Türkiye’de pazarladıklarını aktaran Tabakoğlu, “Ürünlerin garanti süresi iki yıl, kullanım ömrü ise 10 yıl. Bu tasarruflu lambalarla yüzde 85’e varan tasarruf sağlam mümkün” şeklinde konuştu.

KOBİDEN - www.ekoayrinti.com / 18.01.2011

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: