Çin temiz enerji programı ...
 
 

 

Çin heyeti, temiz enerji için Avrupa turuna çıktı

Çin, temiz enerji programını hayata geçirmek üzere Avrupa’nın desteğini alıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta içerisinde İspanya, İskoçya ve İngiltere ile yenilenebilir enerji alanında çok sayıda anlaşma imzalandı.

 

Çin, temiz enerji bakış açısının ortaya konulması çalışmaları sırasında bu alanda Avrupa ülkeleri ile gerçekleştirilecek işbirliklerinin, bilgi alışverişine imkan veren anlaşmaların ve ortaklıkların büyük öneme sahip olduğunu ortaya koymuştu. Bu amaçla geçtiğimiz hafta tura çıkan Çin Başbakan Yardımcısı Li Keqiang, İskoç, İngiliz ve İspanyol yetkililer ile bir araya geldi.

 

Li Keqiang’ın turunun ilk durağı, yenilenebilir enerjide dünya lideri olan İspanya oldu. Çin Başbakan Yardımcısı ile İspanya Sanayi Bakanı Miguel Sebastián İspanya hükümeti ile Çin hükümetinin enerji sektöründe güçleri birleştirmelerini sağlayacak çok sayıda anlaşmaya imza attılar. İmzalanan toplam 16 anlaşmanın 12 tanesi özel işletmelerle gerçekleştirildi. Yenilenebilir enerji için tahsis edilen milyar Euro’luk yatırımlar aynı zamanda Çin’in İspanya’nın temiz enerji alanındaki uzmanlığına ve deneyimine verdiği değeri de ortaya koyuyor. Çin İspanya Büyükelçisi Zhu Bangzao “Ekonomik kriz sürecinde Çin, İspanya ve Avrupa Birliği ile birlikte krize çözüm üretmek ihtiyacını hissetti. Bu ziyaretlere de elimiz boş gelmedik” dedi.

 

İskoçya ile çöpten enerji üretiminde işbirliği

Çin heyetinin bir diğer durağı ise, İskoçya oldu. Çin heyeti, Çin-İskoç firması Shanghai Huanuan Boiler ve Vessel Cochran (SHBVC) ile mühendislik şirketi W2E Engineering Ltd  arasındaki 7.7 milyon Euro’luk lisans anlaşmasına ilişkin açıklama yaptı. Anlaşma, teknolojinin İskoçya’da geliştirileceği, Çin’de inşa edilecek yeni bir tesisle de yerel çöplerin gaz haline getirilmesini sağlayacak bir yatırımı kapsıyor. "Bu açıklama, SHBV/Cochran’ı yeşil enerji gelişmelerinde teknolojik know- how sağlamada küresel bir lider olarak konumlandırıyor” diyen İskoçya Başkabakanı Alex Salmond sözlerine şöyle devam etti: "Glasgow merkezli Sgurr Enerji gibi bir çok İskoç şirketi Çin pazarına girdi. Bu ziyaret İskoçya’nın potansiyel yatırımcılara yeşil enerji sektöründe inovasyon kapasitesini ve yeteneklerini göstermesine yardımcı olacak.”

 

Shanghai Huanuan Boiler ve Vessel Başkan Yardımcısı Dong Ping “Bu anlaşma, İskoçya ve Çin’de yeni yeşil enerji istasyonlarının oluşturulmasını sağlayacak. Bu da küresel müşteriler için yenilenebilir enerjinin maliyetlerinin düşmesini sağlayacak” dedi.

 

İngiltere ile düşük karbonlu büyümeyi teşvik edecek ortaklıklar

Li Keqiang, İskoçya ziyaretinden sonra İngiltere Enerji ve İklim Değişimi Ajansı’nın bulunduğu Londra’ya gitti. Ajans’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İki ülke arasında gerçekleştirilen görüşmelerin merkezinde düşük karbonlu büyüme yer alıyordu. Heyetin burada bulunduğu süre zarfında geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen İngiltere-Çin Zirvesi’nde üzerinde anlaşmaya varılan konuların daha ileriye taşınmasını sağlayacak işbirlikleri ortaya konuldu, düşük karbonlu büyümeyi teşvik edecek yeni ortaklıklar oluşturuldu.”

 

Enerji ve İklim Değişimi Sekreteri Chris Huhne “İki ülke için de yeşil büyümeyi bir “gerçek” haline getirmek enerji güvenliğimiz, çevre ve refah için hayati bir öneme sahip. Yapılan anlaşmalar ve işbirlikleri gösteriyor ki İngiltere ile Çin düşük karbona geçişi hızlandırmak istiyorlar ve enerji piyasalarında daha geniş kapsamlı işbirliklerine açıklar” dedi.

Ayrıntılı bilgi: DECC

www.geleceginenerjisi.com

13 Ocak 2011

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: