Türkiyenin gelecek 10 yılı ...
 
 

 

2011 Yılının İlk CEO Club Toplantısı’nda Türkiye’nin Gelecek On Yılı Tartışıldı

2011 yılı CEO Club toplantılarının ilki Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğu ve DS SolidWorks’ün etkinlik sponsorluğunda gerçekleştirildi. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray,  DS SolidWorks Doğu Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölge Yöneticisi Marco Gazzetto ve Capital/Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte Türkiye’nin gelecek 10 yılı masaya yatırıldı. Etkinliğe katılan FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ve Future Agenda Türkiye Koordinatörü Nuri Çolakoğlu  Türkiye’nin gelecek 10 yılı ile ilgili projeksiyonlarını katılımcılarla paylaştı.

 

Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye’nin ana sponsorluğunda ve DS SolidWorks’ün etkinlik sponsorluğunda gerçekleştirilen 2011 yılının ilk CEO Club toplantısında Türkiye’nin gelecek 10 yılı masaya yatırıldı. Toplantıya, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, DS SolidWorks Doğu Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölge Yöneticisi Marco Gazzetto ve Capital/Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü M. Rauf Ateş ev sahipliği yaptı. Panele FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ve Future Agenda Türkiye Koordinatörü Nuri Çolakoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılışında bir konuşma yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, 2011 yılı ilk CEO Club toplantısında geleceği gündeme aldıklarını belirterek şunları söyledi:

 

“Geleceği gündeme alarak geleceği belirsizliklerle dolu dünyamızda önümüzdeki zorlukları görüyor olacağız. Bu amaçla Vodafone olarak katılımcı, paylaşımcı bir düşünce platformu olarak Future Agenda platformu başlattık. Bu proje için 5 kıtada 50’den fazla çalıştay gerçekleştirildi ve bu projenin dünya lansmanı İstanbul’da yapıldı.

 

Aynı zaman Future Agenda programının ilk yerel uygulamasını Vodafone Türkiye olarak hayata geçiriyoruz.  Nuri Çolakoğlu’nun liderlik ettiği Gelecek Gündemde projesinde, iş adamları, sivil toplum kuruluşlarının önde gelen temsilcileri geleceğe dair fikirlerini paylaştılar. Future Agenda Projesinin yerel yansıması olan Gelecek Gündemde’nin giderek gelişen ülkemiz için önemli bir tartışma platformu olmasını diliyoruz.”

 

DS SolidWorks Doğu Avrupa-Ortadoğu-Afrika Bölge Yöneticisi Marco Gazzetto ise konuşmasında, Türkiye’nin istikrarlı bir büyüme gösterdiğini bunun da reel ekonomiye olumlu yansıdığını, başarılı bir sene geçiren Türkiye’nin özellikle sanayide büyüme hızının İtalya’yı geçtiğini vurgulayarak, “Geçtiğimiz sene Türkiye ofisini açarak tek bir çatı altında birleştirdiğimiz SolidWorks Türkiye operasyonları çok başarılı bir döneme imza attı. Özellikle 2010 yılında Türk ekonomisinin istikrarlı bir büyüme göstermesi, sanayi yatırımlarının artması ve devletin şirketlere desteği Türkiye operasyonlarımızın başarısını artırdı. Türkiye son 5 yılda Solidworks satışlarında İtalya’nın bile önüne geçerek 10. sıraya yükseldi” dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından Future Agenda ve Türkiye Özel Oturumu’na katılan  FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin , son yıllarda Çin’de çarpıcı gelişmelerin olduğunu belirterek, “Artık Çin ekonomisi kantitatif büyüme dışında bir gelişme gösteriyor. Eskiden olduğu gibi sadece oyuncak, tekstil değil termik santral, rüzgar enerjisi tribünleri, güneş enerjisi panelleri gibi ürünler ihraç ediyor. Hatta 2013 yılında yolcu uçağı da ihraç etmeye başlayacaklar. Çin artık süratle teknolojik alanda yol alıyor.” diye konuştu.

 

“Türkiye Bugün Örnek Ülke”

Katılımcılarla Türkiye’nin geleceği ile ilgili bilgileri de paylaşan Hüsnü Özyeğin şunları söyledi:

 

“Türkiye’yi son yıllarda fevkalade başarılı buluyorum. Avrupa ülkelerinin çok ciddi sorunlar yaşadığı ve bu sorunlardan kolay kolay kurtulamayacağı görülüyor. Avrupa’da gayri safi milli hasılaya göre borç oranları yüzde 60, yüzde 80 hatta bazı ülkelerde yüzde 120’ye gidiyor. Yunanistan’da 2013 yılında borçluluk oranının yüzde 150 olması bekleniyor.  Avrupa bu açıdan büyük bir darboğazın içinde. Çünkü Avrupa Birliği var ancak fikir birliği yok. Türkiye bugün örnek ülke. 2001 krizinden sonra bankacılık sağlam temellere oturdu. Mali ve para politikası Türkiye’yi güçlü bir hale getirdi.

 

FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin konuşmasında, Çinliler’in Türkiye’de yatırım yapmaya teşvik edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Çinliler’in Türkiye’ye gelmesiyle yeni ihraç ürünleri birlikte üretebiliriz. Böylece Çin’le olan cari açığı dolaylı olarak bu şekilde kapatabiliriz. Avrupa önümüzdeki 10 senede yüzde 1.5, yüzde 1.75 hadi bilemediniz yüzde 2 büyür. Türkiye’nin büyümesi yüzde 7 olmalı. AB-Türkiye ilişkileri gelişecek ancak yavaş gelişecek. Ortadoğu, Afrika ve Uzakdoğu ile daha fazla gelişme başlayacak. Artık nereye gidilebiliyor nereye ticaret yapılabiliyor oraya gitmek lazım.

 

Hüsnü Özyeğin son olarak Türkiye’de eğitimde büyük gelişmelerin olduğunu söyleyerek, “Eğitimde çok şey yapmamız lazım. Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki öğretmen kalitemizi artırmamız gerekiyor. 2001’de 84 olan üniversite sayımızı bugün 154. Üniversitelerin daha özel, vakıf olması ve önünün açık olması lazım. Üniversitelerin mutlaka yabancı öğrenci alması gerekiyor. Çevre ülkelerden öğrenciler getirebilirsek kültürel zenginlik ve ekonomik gelişme olacaktır.

 

Panelin diğer katılımcısı Future Agenda Türkiye Koordinatörü Nuri Çolakoğlu ise katılımcılara Future Agenda ve Türkiye yansıması Gelecek Gündem projesi hakkında bilgiler vererek şunları söyledi: “Future Agenda Projesi çok kapsamlı bir proje. Dünya çapında bir bilgi alışverişi.  Bu kapsamda 4 ana mesele tespit ettik. Evrensel veri erişimi, temel kaynaklarda kısıtlık, dengesiz nüfus artışı ve zenginliğin Asya’ya kayması. Ayrıca bu çalışmada 6 eksen bulunuyor. Sağlığın geleceği, zenginliğin geleceği, mutluluğun geleceği, mobilitenin geleceği, güvenliğin geleceği ve yerelliğin geleceği. Projenin yerel uygulaması olan Gelecek Gündemde projesi için ise 16 değerli iş adamı ve sivil toplum önderi ile tartıştık. Türkiye versiyonu olan kitabımız da yakın bir zamanda yayınlanacak.“

www.bilgisayar-destek.com

12 Ocak 2011

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: