Toprağımız da var, suyumuz da var, güneşimiz de var ...
 
 

 

Oda başkanından işadamlarına çağrı : Şanlıurfa nın güneşini değerlendirin

 

Şanlıurfa daki ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsaları 4 ayada bir gerçekleştirdikleri müşterek toplantısını bu kez il merkezindeki El Ruha Otelde gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, şehrin güneş enerjisi potansiyeline dikkat çekerek, işadamlarını bu alanda yatırıma çağırdı. Ertekin, "Güneş enerjisinden faydalanma konusunda çalışmalarımızı hızlandırdığımız taktirde öyle sanıyorum ki bu konu da yani yenilenebilir enerji konusunda da Şanlıurfa patlama yapacaktır. Türkiye ye Şanlıurfa nın öncülük yapacağını düşünüyorum." dedi.

 

5174 Sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Oda ve Borsalar Kanunu nun, Oda Muamelat Yönetmeliği uyarınca; Aynı İlde kurulu oda ve borsa yönetim kurullarının, mesleki konularda görüş oluşturmak amacıyla, dört ayda bir gerçekleştirilen toplantı Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının(ŞUTSO) ev sahipliğinde gerçekleşti. Şanlıurfa daki sorunlar ve yapılması gereken çalışmalara ilişkin katılımcılarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğu toplantıda konuşan ŞUTSO Başkanı Ertekin, Şanlıurfa nın tarım, turizm potansiyelinin yanı sıra yenilenebilir enerji potansiyelinin de yüksek olduğunu belirtti.

 

Geçtiğimiz günlerde yenilenebilir enerji yasasının meclisten geçtiğini bu konuda Türkiye nin en sıcak ili olan Şanlıurfa da güneş panelleri üretmenin çok kazançlı olacağını dile getiren Sabri Ertekin, şunları söyledi:

 

"Toprağımız da var, suyumuz da var güneşimiz de var. Güneş enerjisinden faydalanma konusunda çalışmalarımızı hızlandırdığımız taktirde öyle sanıyorum ki bu konu da yani yenilenebilir enerji konusunda da Şanlıurfa patlama yapacaktır. Türkiye ye Şanlıurfa nın öncülük yapacağını düşünüyorum. Hemşehrilerimiz bu konuda da çalışma yapmalıdır."

 

Ertekin, 22 Ocak 20011 tarihinde ŞUTSO nun ve Şanlıurfa Ticaret Borsasının yeni binalarının temel atma törenin yanı sıra TOBB un yaptırdığı ve bu yıl eğitim öğretime başlayan Fen Lisesi nin resmi açılışının yapılacağını aktardı. Törenlere TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoglu nun da katılacağını ifade eden Ertekin, bu çerçvede Şanlıurfa da en fazla ihracat yapan firmalara, istihdama en fazla katkıda bulunan iş adamlarına ve vergi rekortmenlerine de plaket vereceklerini duyurdu.

 

İHRACAT DA ARTTI TURİZM DE

Şanlıurfa nın mevcut ekonomik sorunlarını masaya yatırıp çözüm önerilerini tartışıldığı oda ve borsaların müşterek toplantısında ihracatın 186 milyon dolara ulaştığına dikkat çeken Sabri Ertekin, geçen yıla oranla ihracatın yüzde 50 artığını hatırlattı. Turist sayısının da 400 bine ulaştığını dile getiren Ertekin, ihracatta da turizmde de yeterli olmadığını vurguladı.

 

Toplantıda Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, kentin sorunlarının el birliği ile çözülmesi için ilçelerdeki ticaret ve borsa başkanlarıyla birlikte hareket edilmesinin yarar sağlayacağını belirtti. Kaya, "İlçelerimizin bir sorunu olduğunda il ilçe hep birlikte el ele verelim ve gerekli mercilere bunu iletelim. Sonuçta bu ilçelerimizde Şanlıurfa nın ilçeleridir." dedi.

 

Siverek Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Ahmet Bucak, Siverek te bin dönümlük Organize Sanayi Bölgesi nin açılması için yıllardır mücadele verdiklerini ifade ederken, Viranşehir Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi İbrahim Direk, ilçelerindeki OSB ye sağlık ocağı yapılmasının yanı sıra alt yapı ve üst yapı eksikliklerinin olduğunu dile getirdi. Birecik Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Sadettin Bilgin de ilçelerindeki organize sanayi bölgesi projesinin hayata geçirilmesi, Birecik Tüneli, Birecik Köprüsü, Kelaynak Kuşlarına giden yolun sorunlarını anlattı. 

 

TOPLANTIYA, ODA VE BORSA TEMSİLCİLERİ TAM KADRO KATILDI

2011 yılının ilk müşterek toplantısına ŞUTSO dan Meclis Başkanı M. Sait Melik, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ertekin, ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyelerinden Osman Baysal, İbrahim Tepe, Kadir Kılıçoğlu, Bekir Atlas, M. Recep Uğur ve ŞUTSO Genel Sekreteri M.Emin Bayaslan, Genel Sekreter Yardımcıları İbrahim Polat, Faruk Yaşar katıldı. Şanlıurfa Ticaret Borsasından ise Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Borsa nın Meclis Başkanı M.Emin Aydın, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mehmet Durmuş katıldı. Siverek Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bucak ve yönetim kurulu üyeleri ise Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Bilgin ve Üyeleri ve Viranşehir Temsilcisi İbrahim Direk katıldı.

www.beyazgazete.com

08.01.2011

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: