Enerji sektöründeki sürdürülebilir gelişime katkı ...
 
 

Garanti ye 250 milyon euro kredi

Garanti Bankası, yurt dışı piyasalardan uzun vadeli finansman sağladı

 

Garanti Bankası, havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı kapsamında gerçekleştirdiği 250 milyon Euro tutarındaki işlemle yurt dışı piyasalardan uzun vadeli finansman sağladı.

 

Garanti den yapılan açıklamada, Fitch tarafından A- seviyesinde derecelendirilen ve sigortasız olarak ihraç edilen işlemin, Türk bankalarının sigortasız olarak gerçekleştirdiği yapılandırılmış finansman işlemleri arasında en yüksek reytinge sahip kaynak olma özelliğini taşıdığı bildirildi.

 

West LB tarafından düzenlenen işlemin 75 milyon Euro tutarındaki 12 yıl vadeli diliminin Avrupa Yatırım Bankası (EIB), 75 milyon Euro tutarındaki 12 yıl vadeli diliminin Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) kaynaklarından temin edildiği belirtilen açıklamada, West LB nin ise işleme 5 yıl vadeyle 100 milyon Euro tutarında katkıda bulunduğu, kredinin EIB ve EBRD kaynaklarından sağlanan 150 milyon Euroluk kısmının orta büyüklükteki yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerine aktarılacağı ifade edildi.

 

Açıklamada, EBRD nin bir Türk bankasının havale akımlarına dayalı seküritizasyon işleminde yatırımcı olarak ilk kez yer alırken, işlemin aynı zamanda EIB ve EBRD nin birlikte finansman sağladığı ilk Türk bankası işlemi olma özelliğini de taşıdığı vurgulandı.

 

Bu işlemle birlikte seküritizasyon programının kurulduğu 2002 yılından bu yana Garanti Bankasının söz konusu program kapsamında ihraç ettiği 30 ayrı dilimde temin ettiği kaynağın toplam tutarının 5 milyar doları aştığı, Garantinin 30 Kasım 2010 tarihinde gerçekleştirdiği 1 milyar dolar tutarındaki işlemle yılın en ucuz maliyetli sendikasyon işlemine imza attığı hatırlatıldı.

 

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen, uygun maliyetli ve uzun vadeli kaynak yaratmanın önem kazandığı günümüz koşullarında düşük faizli fonlama fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceklerini kaydetti.

 

EBRD Başkan Yardımcısı Varel Freeman ise Türk hükümetinin enerji bağımlılığını azaltma ve enerji sektöründeki sürdürülebilir gelişime katkı konusundaki kararlılığını EBRD nin de paylaştığını dile getirerek, şu değerlendirmeyi yaptı:

 

Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansmanı (MidSEFF) ile enerji verimliliği yatırımlarının tutarlarını artırmayı ve yenilenebilir enerji kaynakları alanındaki potansiyeli açığa çıkartmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda, MidSEFF ile Türk bankalarının proje değerlendirmesi aşamasında sosyal ve çevresel etki analizi konusundaki uluslararası standartları uygulama çabaları desteklenecek, yerel toplum, proje sponsorları ve bankaların menfaatlerinin dengede tutulmasına yardımcı olunacaktır. Türk bankalarından gelen talep üzerine verilecek olan bu destek, bankaların sağlam bankacılık ve uluslararası standartları uygulamak konusundaki kararlılıklarının da bir yansımasıdır.

 

EIB Başkan Yardımcısı Matthias Kollatz-Ahnen de orta büyüklükteki enerji projelerinin finansmanı için EIB ve EBRD tarafından temin edilen 150 milyon Euro tutarındaki kaynağın Türkiye nin 2023 yılı için koyduğu, tüm enerji üretiminin yüzde 30 unun yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması hedefine katkıda bulunmayı amaçladığını vurguladı. http://ekonomi.haberturk.com / 21.12.2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: