Kiliste yatırım ve güneş enerjisi ...
 
 

 

Güneş enerjisi Kilis e yatırım avantajı sağlıyor

Vali Turhan Ayvaz, Kilis e yatırım yapanlara büyük kolaylıklar sağlandığını söyledi. İlin bir avantajın da güneş enerjisi olduğunu ifade eden Ayvaz, güneş haritaları oluşturulması ve güneş enerjisinden en üst seviyede faydalanılmasının yatırımlar için cazibe unsuru olacağını vurguladı.

 

Kilis Valisi Turhan Ayvaz, ilin bölgedeki konumunu ve yatırım imkanlarını Yeni Şafak a değerlendirdi. Kilis in Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Suriye sınırında bir sınır şehri olduğunu ve tarım ürünleriyle ekonomin ayakta durduğunu söyleyen Vali Turhan Ayvaz, bir zamanlar sınır ticareti ile hareketli olan ilin tekrar ticaret merkezi haline geleceğine inandığını söyledi. Ayvaz, sözlerini şöyle devam ettirdi: İlimiz sanayisinin belirgin özelliklerinden biri tarımsal ve hayvansal kaynak potansiyeline sahip olmasıdır. Nitekim il tarımında önemli bir yer tutan zeytin, üzüm, buğday ve biber gibi ürünler aynı zamanda imalat sanayinde zeytinyağı, pekmez, un, bulgur ve salça üretim tesislerinde girdi olarak kullanılmaktadır. Özellikle zeytin ve üzüm ile buna bağlı olarak imal edilen ürünler, ilimize katma değer kazandıran önemli bir ürün grubudur Kilis in ulaşım kolaylığı, iklim koşulları ve terörden uzak güven içerisinde bir il olduğunu hatırlatan Vali Ayvaz, ilin Kalkınmada I. Derecede Öncelikli Yöreler arasında bulunduğunu, ile yatırım yapanlara büyük kolaylıklar sağlandığını belirtti. Kilis ilinin coğrafi yapısı sebebiyle sahip olduğu önemli bir avantajın da doğal bir imkan olan güneş enerjisi olduğunu ifade eden Vali Ayvaz, ilin ülke genelinde gün içerisinde en fazla güneş ışığı alan illerden biri konumunda olduğunu ifade etti. Bu çerçevede Güneş haritaları oluşturulması ve güneş enerjisinden en üst seviyede faydalanılması ilgili yatırımlar için büyük bir cazibe unsuru olduğunu kaydeden Ayvaz, Kilis in ucuz arsa, ucuz işçilik, bol hammadde imkânları ile yatırımcılara cazip şartlar sunduğunu söyledi. Yatırım yapılabilecek alanları öncelikle olarak sıralayan Ayvaz, pekmez ve ağda üretimi, reçel ve muamelat, sabun üretimi, et ve yumurta tavukçuluğu alanında yatırım yapılabileceğini sözlerine ekledi.

 

HER DÖNEMDE İHRACAT YAPABİLEN İL

Karayolu taşımacılığı ile ilgili lojistik altyapısı önemli bir potansiyele sahip olan Kilis in kriz dönemlerinde dahi ihracat yapabildiğini şehirde KOBİ ler dahil firmaların ihracata yatkın olduğunu ifade eden Vali Ayvaz, ihracatın Kilis in hep gündeminde olduğunu vurguladı. Kilis te bulunan Öncüpınar Gümrük Kapısı, ilin ticari hayatında önemli bir canlılık sağlandığına dikkat çeken Ayvaz, sadece Kilis in değil özelikle Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi sanayi bakımından gelişmiş illerin çeşitli ürünleri de Öncüpınar Gümrük Kapısı vasıtasıyla ihracat yaptıklarını dile getirdi. Ayvaz, "Sınır Ticaret Merkezlerinin kurulmasının önemli olduğunun altını çizen Vali Ayvaz, Bu hususta gerekli adımların atılması sınır bölgelerindeki dış ticaretimiz açısından hayati önem taşımaktadır" dedi.

 

İNANÇ TURİZMİ CANLANDIRILMALI

"İlimizin söz konusu zenginlikleri bugüne kadar yeterince tanıtılmamıştır" açılamasını yapan Vali Ayvaz, inanç turizmi ön plana çıkartılarak turizmin geliştirilmesi sağlanabileceğine değindi. GAP Bölgesi içerisinde düzenlenecek paket turlara Kilis, tarihi ve turistik yerlerin gezilmesi, katmer, oruk, Kilis tava vb. diğer Kilis e özgü yemek ve lezzetlerin tadılması gibi etkinliklerle dahil edilebilir, diyen Ayvaz, 2009 yılında hizmete açılan Karkamış - Çobanbey - Halep Demiryolu güzergahındaki İlimiz Elbeyli ilçesi sınırları içerisinde yer alan tarihi Çobanbey Tren İstasyonu ve Gümrük Kapısı büyük önem arz etmekte ve İlimiz açısından avantaj olduğunu ifade etti.

http://yenisafak.com.tr / 20 Aralık 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: