Çatı üstlerinde ve açık alanlardaki sistemlere verilen teşvikler düşüyor ...
 
 

 

Almanyada teşvikler üretimden depolamaya kayıyor ...

Almanya güneş enerjisindeki teşvikleri azaltacak yasayı onayladı.

 

Alman parlamentosunun alt kanadı Bundestag yenilenebilir enerji yasasında değişiklik getiren ve güneş enerjisine verilen teşvikleri 1.Temmuz dan itibaren düşüren yasa teklifini onayladı. 313 kabul, 66 ret ve 1 de çekimser oyun verildiği yasa teklifinin geçerlilik kazanması için parlamentonun üst kanadının da onayından geçmesi gerekiyor.

 

Düzenleme çatı üstlerindeki güneş enerjisi sistemlerine verilen teşviklerin yüzde 15, açık alanlardaki güneş enerjisi sistemlerine verilen teşviklerin ise yüzde 16 oranında düşürülmesini getiriyor. Eğer mevcut güneş enerjisi kurulu gücüne 3.500 megavattan fazla ilave olursa 2011 yılı başında yüzde 2.5 2012 de ise yüzde 3 lük ayrıca indirime gidilebilecek.

 

Yasanın onaylanması ardından bir açıklama yapan Almanya Çevre Bakanı Norbert Roetgen güneş enerjisi panellerinde maliyetlerin yüzde 40 oranında düştüğünü, Almanya nın güneş enerjisinde aşırı kapasite sorunu ile karşı karşıya olduğunu ve Alman güneş enerjisi sektörünün Asya lı rakipleri ile rekabet etmek zorunda olduğunu söyledi.

 

Roetgen ayrıca kendilerinin bu yasa ile sadece teşviklerde indirim değil inovasyonda getirdiklerini söyledi. Zira düzenleme aynı zamanda elektrik kullanımında verimliliği artıracak ve yeni pil teknolojilerinin geliştirilmesini mümkün kılacak desteklerde içeriyor. Örneğin evlerde kullanılan elektriğin yalnızca yüzde 15 inin güneş enerjisinden sağlandığı oysaki üretilen enerjinin daha verimli depolanması ve yüksek elektrik tüketimi yapan ev gereçlerinin güneşin yoğun olduğu saatlerde kullanılması öneriliyor. Bu şekilde eğer  bir evin elektrik tüketiminin yüzde 3o u güneş enerjisinden sağlanabilecek olursa yasa kullanılan bireylere her kilowat başına 8 avro sent fazladan ödeme yapılmasını öngörüyor.

 

Almanya uzun zamandır elektrik tüketicilerinin faturalarına her ay yansıtılan yüzde 3 lük tutarlar ile oluşturulan fonlar ile güneş enerjisi sektörünü destekliyordu. Son yıllarda Asyalı firmaların düşen maliyetler ile beraber pazarda önemli pay sahibi olmaları ise teşvik politikasının eleştirilmesini beraberinde getiriyordu.

 

Alman Yeşiller Partisi üyesi Hans-Josef Fell  yasanın onaylanmasını eleştirirken bu yasanın Almanya nın gittikçe daha fazla oranda enerji ithaline bağımlılığını getireceğini ve parlamenterlerin yasayı onaylarken yalnızca güneş panellerinin çoğunun Çin den mi yoksa Almanya dan mı  geleceği korkusu ile hareket ettiğini söyledi. www.yesilekonomi.com / 07 Mayıs 2010

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: