İşsizliğe çare için Güneş Enerjisi ...
 
 

Güneş enerjisi sektörü işsizliğe çare …

Amerika da işsizlik artmaya devam ederken güneş enerjisi kullanımını savunanlar bu sektörün yüzbinlerce kişiye iş imkanı sunabileceğini söylüyor. Ancak uzmanlar uluslararası piyasada söz sahibi olabilmek için Amerika nın elini çabuk tutması gerektiği görüşünde.

 

Rhone Resch ve eşi Lisa günlük elektrik kullanımlarını  sık sık kontrol ediyor. Evde olmadığı zamanlarda bile elektrik saatini kontrol edebildiğini söyleyen Resch şöyle konuşuyor : " Bunu dünyanın her yerinde bilgisayar ya da cep telefonuyla  yapabilirim. İşyerinden evimdeki güneş panellerinin yeterli elektrik ürettiğinden emin olabilirim. "

 

Resch bir kaç yıl önce Washington daki evinin çatısına 36 adet güneş paneli yerleştirmiş. Bu paneller ev halkının kullandığı elektriğin tamamını üretebiliyor. Sistemin maliyeti 35 bin Dolar ancak Resch yılsonunda vergiden 19 bin Dolar düşerek maliyeti azaltmış. Bu sistemle elektrik faturasından ayda 100 Dolar kar ettiğini anlatan Resch, " Yabancı enerji kaynaklarına olan bağımlılığımızı azaltmaya çalışıyoruz. Bu sistemle kendi enerji ihtiyacımızı evde karşılıyoruz. Bu çatı bizim çatımız. Bundan daha yerel bir çözüm olamaz, " diye konuşuyor.

 

Resch tam bir güneş enerjisi meraklısı. Amerika da  bu sektörün lobiciliğini de üstlenmiş. Resch güneş enerjisinin yüzbinlerce kişiye iş imkanı yaratacağını söylüyor. Virginia da işçiler yeni kimsesizler yurdunun çatısına güneş paneli yerleştiriyor. Projeyi Kongre den bu yıl geçen federal yardım paketi destekliyor. Paketin 80 milyon doları temiz enerji yatırımlarına ayrılmıştı. Güneş panelleri üreten Standard Solar şirketinin başkan yardımcısı Jim Pierobon ise federal ve yerel düzeyde yapılan girişimlerin alıcıları teşvik ettiğini söylüyor.

 

2008 yılında 15 personeli olan Pierobon şirketinin bugün 75 çalışanı var.  Amerika, son  on yıl içinde güneş enerjisi sektöründe Almanya, Japonya ve Çin gibi rakiplerinin gerisine düştü. Resch, hükümeti bu konuda yatırım yapanlara vergi indirimi uygulamaya çağırıyor. Bu modelin bir benzeri 1990 lı yılların başında Internet şirketleri  için uygulanmıştı. Amerika da elektrik ihtiyacının yüzde birinden azı güneş enerjisiyle karşılanıyor. Ancak çevreciler güneş var oldukça bu enerjiden daha çok yararlanmak isteyenlerin artacağını söylüyor.

www.tgrthaber.com / 12.11.2009

 
 SON 15 HABER
Solarex İstanbul | Güneş Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı 2018 ...
Türkiye’nin ilk yüzer güneş enerji santralı, Yüzen Enerji ...
Kayseri Şeker Güneş Enerji Santrali Yatırımlarına Devam Ediyor ...
Güneş Enerjili Telefon Şarjı & Wi-Fi ...
Türk yatırımcılara çağrı, Türkiye gelsin burada bir şehir verelim hemen elektriğini üretmeye başlasın ...
Elektrik üretimi ekimde yüzde 7,4 arttı ...
BP güneş yatırımlarına Lightsource ile geri dönüyor ...
Güneş Enerjili Aşı / İlaç Dolabı ve Takibi ...
Türkiye nin GES gücü artıyor ...
En büyük çatı üstü ince film GES i Türkiye de ...
Rüzgar ve güneş enerjisinin bir arada kullanılacağı  hibrit enerji santrali için ...

Güneş enerjili akıllı pencereler enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayabilir ...

Fransa rüzgarda 12 GW ı, güneşte 7,5 GW ı aştı ...
OSB LERE GÜNEŞ DOĞDU ...
Elektrikli araç şarj istasyonu kurmak için lisans gerekmeyecek ...
 
 
 
Anasayfa
Hakkımızda
Ürünler & Hizmetler
Danışmanlık
Mühendislik
Proje Geliştirme
Uygulama
İşletme - Bakım
Genel Bilgiler
SSS / Sıkça Sorulan Sorular
Dosya / Makale / Sunum
PV Fabrikası Yatırım Danışmanlığı
Hangi Panel / Teknoloji Seçimi
Feed in Tariff / FIT nedir ?
Emisyon Ticareti - Karbon Borsası
1 MW altı Keşif ve Proje Geliştirme
Yasal Uyarı
Linkler
İletişim
 
 
 
Mail listemize kaydolun.
Ad Soyad:
Email: